Dina Levačić odustala tri kilometra nadomak splitske Rive

Dina Levačić odustala tri kilometra nadomak splitske Rive

Hrvatska „sirena“ Dina Levačić (22), uz nevjerojatne napore, ipak nije uspjela preplivati 54 kilometra između Visa i Splita. Odustala je tri kilometra nadomak cilja do splitske Rive zbog poteškoća s jakom morskom strujom te je do Rive dovezena brodicom splitskog Pomorskog fakulteta.
No, na Rivi ju je dočekalo na tisuće obožavatelja, u njenu čast gorjele su „bengalke“, a župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban predao joj je buket cvijeća.

"Malo sam razočarana, trebalo mi je još tri kilometra do cilja i skoro sam vidjela Rivu, dala sam sve od sebe, ali nažalost nije bilo sreće," rekla je Levačić novinarima na Rivi. Naglasila je kako "nije išlo" jer se nakon Brača plivajući prema splitskoj Rivi suočila s jakom morskom strujom. 
"Bila sam fizički i psihički na rubu snaga, imala sam problema s disanjem radi soli i jednostavno nije išlo", kazala je.
Širokim osmijehom na licu, priznala je kako je iznenađena i počašćena dočekom koji joj je priređen na splitskoj Rivi, a njezina je majka Željana otkrila kako je na njenu intervenciju Dina odustala od daljnjeg plivanja.

Dionicu Vis - Split do sada je uspio preplivati jedino Veljko Rogošić 1975. godine. Diana Levačić je rekla kako je to "mitska dionica," a na novinarski upit hoće li ponovno pokušati ostvariti taj pothvat, kratko je dodala: "O tom potom." Prošle je godine Dina Levačić postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.