Peti sajam prevencije sljedeći vikend u Čakovcu

SAJAM PREVENCIJE

U prostorijama Policijske uprave međimurske u Čakovcu, održala se konferencija za medije u svrhu najave ovogodišnjeg „5. Sajma sigurnosti i prevencije 2018.”i „Obilježavanje Dana policije“. Sajam će se održati u petak, 21. rujna s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu i na terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu.Načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač najavio je ovogodišnji Sajam prevencije čiji su partneri u provedbi Vijeće za prevenciju Međimurske županije, Vijeće za prevenciju Grada Čakovca, susjedne policijske uprave, odgojno-obrazovne ustanove, institucije, organizacije i udruge s područja Međimurske županije, a dok su potpora u provedbi Međimurska županija, grad Čakovec i ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova. „Mjesec Rujan pun je aktivnosti preventivnog djelovanja koji se odnosi na početak školske godine, ali i na sve osobe u Međimurskoj županiji. Ujedno, aktivno se uključujemo i u obilježavanje dana policije koji će se održati 28. i 29. rujna“, rekao je Sokač.

Voditelj Službe kriminalističke policije, Danijel Mikulić, opisao je niz radionica i edukacija koji će se odvijati tijekom održavanja samog Sajma. „Sajam će se odvijati na otvorenom i zatvorenom prostoru, a dok su naši partneri u održavanju kolege iz PU varaždinske, PU koprivničko – križevačke, PU zagrebačke, PU osječke, policijski službenici iz slovenije,  mađarske i regionalni klub IPA. Biti će više od 40 izlagača, a kroz same radionice posjetioci će imati prilike vidjeti pokazne vježbe, prezentaciju protueksplozijskih uređaja i opreme te svakodnevni rad JV postrojbe Čakovca, HGSS i Crveni Križ “.

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Mario Medved rekao je, „Uz niz preventivnih akcija koje provodi Grad Čakovec, ovaj Sajam je prilika da sve prisutne upoznamo s novitetima u preventivnom djelovanju kako bismo povećali sigurnost našim građanima. Sadržaj ovogodišnjeg Sajma više smo prilagodili mlađim uzrastima te ovom prilikom zahvaljujem svima uključenima u organizaciju samog Sajma sigurnosti i prevencije“.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, istaknuo je važnost preventivnog djelovanja te najavio jedan izazovan dan u kojem će biti prezentiran rad svih Vijeća Grada i Županije i same PU Međimurske. „Kada govorimo o preventivnim programima, smatram da PU međimurska prednjači u osmišljavanju i inicijativi. Međimurska županija podupire ovakve događaje te moram napomenuti da smo jedinstveni u Hrvatskoj u Zakladi za prevenciju, a koju imamo formiranu na razini Međimurske županije, jednako tako i Vijeće za prevenciju MŽ, a za koju godišnje izdvajamo iz Proračuna 50 000,00 kuna, nadalje Savjet za sigurnost prometa na cestama, Povjerenstvo za suzbijanje zloupotrebe droge i mnoge drugi programi koji su u našoj indirenciji, tako da sveukupno u preventivu iz Proračuna Međimurske županije izdvajamo više od 200 000 kuna godišnje“, rekao je Posavec te dodao „slijedeći tjedan očekujem dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s kojim imamo mnogo tema za razgovor, a ujedno i da budemo primjer sinergije kako može djelovati zajednica i policija i kako se mogu osmisliti dobri preventivni programi te u svijest naših građana usaditi ono što je danas sigurnost i povjerenje kada se institucijalno svi zajedno povežemo“.

Svoju podršku organizaciji 5. Sajma sigurnosti i prevencije, dala je i upraviteljica Zaklade za prevenciju Međimurske županije, Sandra Herman.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.