Uskoro druga Međunarodna konferenciju „Mediterranean Islands Conference“ u gradu Visu

vis

Grad Vis uskoro će, po drugi puta biti domaćin Međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Island Conference“. Konferencija će se, u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN-a, održati od 19. do 22. rujna u VERN-ovom akademskom centru na otoku Visu u gradu Visu: VERN' Island School (Viškog boja 3). Svečano otvorenje Konferencije održat će se u srijedu 19. rujna s početkom u 19 sati u VERN' Island School. Ovogodišnja konferencija održava se uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i pokroviteljstvo Grada Visa, a obuhvaća više od 100 znanstvenih radova, te više od 150 znanstvenika iz 15 zemalja. Bit će riječi o 18 tematskih područja važnih za gospodarski i društveni razvoj mediteranskih otoka. Uvodničar na konferenciji bit će profesor emeritus Michael Ursinus sa Sveučilišta Heidelberg.

Ususret donošenju novog Zakona o otocima održavanje ove konferencije ima izniman značaj, a okupit će relevantne domaće i međunarodne stručnjake, koji će kroz razmjenu znanja i spoznaja te primjenjivih znanstvenih istraživanja, promišljati ideje održivog razvoja mediteranskih otoka u kontekstu važnih društveno-gospodarskih područja poput arhitekture, demografije, javnih servisa, kulture, medija, migracija, energetike, obrazovanja, poljoprivrede, ribarstva, itd. U sklopu konferencije, na kojoj je službeni jezik engleski, bit će otvorena i izložba te proglašeni pobjednici natječaja za najbolju studentsku fotografiju vezanih uz temu „Mediteran“.

Važno je naglasiti da se ovogodišnja, druga po redu MIC – Vis konferencija,  održava u suorganizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i EMAN – a (Euro – Mediterranean Academic Network) te uz Francuski institut i Hrvatska turistička zajednicu kao partnere. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.