Vlada nastavlja jednakim angažmanom podupirati Slavoniju

VINKOVAČKE JESENII

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je danas Svečani mimohod sudionika 53. Vinkovačkih jeseni. Uz predsjednika Vlade bila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.Pozdravljajući sve nazočne, predsjednik Vlade Plenković izrazio je osobito zadovoljstvo što ima priliku prisustvovati ovom Svečanom mimohodu sudionika Vinkovačkih jeseni, koje su za sve nas ''prigoda da osvijestimo našu kulturu, baštinu, tradiciju i vjeru, sve ono što nas čini ponosnim Hrvatima, Slavoncima i Šokcima''.


''Upravo je ova manifestacija, koju podupiru hrvatska Vlada i Ministarstvo kulture, sjajna prigoda da velik broj naših ljudi vidi koliko je lijepo izložiti ono što nam je dala naša povijest, što su nam dali naši običaji i ono što u svojoj biti hrvatski narod jest'', kazao je premijer.

Podsjetivši da je prije nepunih dva mjeseca upravo u Vinkovcima održana peta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranji i Srijem, predsjednik Vlade istaknuo je da je zadovoljan sa svime što ova Vlada čini kroz provedbu 'Projekta Slavonija'  te je dodao da će jednakim angažmanom nastaviti pomagati Slavoniju koja je divna, koja je bogata, koja je naša žitnica, ali koja isto tako ima i demografskih problema i još uvijek trpi posljedice agresije na Republiku Hrvatsku.

''Stoga će ova Vlada, stavljajući prioritet na brojne projekte i sredstva koja alociramo svim slavonskim županijama, nastojati negativne trendove ispraviti u ono što može biti pozitivno, dobro i razvojno za Slavoniju'', rekao je i najavio šestu sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranji i Srijem idućeg tjedna u Belom Manastiru.

''Posvećen da i dalje pomažemo Vinkovcima, Vukovarsko-srijemskoj županiji i cijeloj Slavoniji, šaljem poruku podrške svim našim istočnim županijama'', zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković svoje obraćanje te odobrio početak Mimohoda.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.