VIP berba kod Puklavec Family Wine, slovenskog vinara godine, u Jeruzalemu

vip berba

Lijepo je bilo ponovno se susresti sa slovenskim prijateljima u vinogradu uz klijet Malek, na vinorodnom području jugoistočne Slovenije - zvanom Jeruzalem. Aktualni Vinar godine Puklavec Family Wines već treću godinu zaredom organizirao je vip berbu grožđa za društvo poslovnih partnera i prijatelja i još jednom svojim uzvanicima priredilo pravu jesensku bajku usred jeruzalemskih vinograda.
Vinski podrum Puklavec Family Wines je ove godine već peti put zaredom organizirao tradicionalno okupljanje prijatelja, poslovnih partnera, načelnika okolnih općina i poznatih Slovenaca. Usred jeruzalemskih vinograda u idiličnoj klijeti - Zidanici Malek. zajedničku su priču počeli pisati 2014 godine kada su posadili cijepove šipona, slijedila je rezidba, prvi posao u vinogradu, a od 2016. pa sve do danas već tradicionalno svake godine organizira se svečana vip berba. koja je ove godine okupila oko 150 ,zabave željnih, gostiju i berača. 

U ime vlasnika. obitelji Puklavec, goste je pozdravio Vladimir Puklavec, te naglasio da se svake godine s radošću vraća na tradicionalni događaj gdje se u prijateljskom ozračju ponovno susreće s prijateljima i znancima.
Susret je to mnogobrojnih poslovnih partnera i načelnika okolnih općina, poznatih Slovenaca, predstavnika tvrtki koji su svoje trsove sorte šipon posadili 2014. godine i time pridonijeli povijesnoj javnoj obnovi vinograda koji spada među najveće u tom dijelu Slovenije.
Za dobro raspoloženje pobrinuo se popularni zabavljač Klemen Slakonja, koji je nastupio u ulogama moderatora, pjevača i imitatora.

Događanje su pratili i lokalni oktet Kogovski dečki i narodno zabavni ansambl Opoj. Za kulinarski doživljaj pobrinuo se Nana Catering iz Maribora, a svojevrsten domaći pečat sa svojim slasticama dodale su jednako simpatične prlečke žene iz Aktiva kmečih žena Kog, a prvi puta u Jeruzalemu su se predstavili i simpatični prleki sa start-up poduzećem Glowen i pobrinuli se da su gosti mogli uživati u svježim prleškim pogačama – „poštržača“, koje su pekli na događanju. Točku na i stavio je dvostruki državni prvak u miješanju koktela Tomaž Fartek koji je na licu mjesta spravljao odlične vinske koktele.
Među gostima bili su i poznati Slovenci koji su rado došli brati grožđe na svojim trsovima: Sašo Udovič, direktor Gospodarskog razstavišča Iztok Bricelj, Vinska kraljica Slovenije 2018 Katarina Pungračič, modna dizajnerica Urša Drofenik, PR menadžerica Andreja Jernejčič i mnogi drugi.

 

Puklavec Family Wines je aktualni i višestrukti dobitnik naziva Vinar godine (2018, 2016, 2014), dobitnik je i prestižne međunarodne medalje Decanter Platinum za Šipon iz linije vina Seven Numbers te priznanja za jedno od najboljih vina na svijetu po izboru specijalizirane revije The Drinks Business za Sivi pinot Seven Numbers. Na uglednim Međunarodnim ocjenjivanjima dobili su i priznanja na Expovinis u Brazilu za najbolje bijelo uvozno vino te titulu šampiona na ocjenjivanju VinAgora u Madžarskoj. Vrhunski rezultati plod su velikog rada, strasti i predanost najvišoj kvaliteti, kaže V. Puklavec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.