Pobjedom nad Francuskom, Hrvatska osigurala olimpijske kvalifikacije

Pobjedom nad Francuskom, Hrvatska osigurala olimpijske kvalifikacije

    

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osigurala je nastup u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine zahvaljujući 23-20 (11-11) pobjedi protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuske u susretu posljednjeg kola skupine I drugog kruga natjecanja po skupinama.
Kauboji su većim dijelom utakmice bila u vodstvu, a uz dobre obrane Marina Šege (10 obrana), i Zlatka Horvata koji je sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac ponajviše su pridonijeli hrvatskom slavlju. Četiri pogotka postigao je David Mandić, a tri Jakov Vranković. Hrvatski su rukometaši kontranapadima došli do prednosti od četiri pogotka (20-16) i u 50. minuti imala napad za +5. Francuzi su se, ipak, približili na dva gola zaostatka, ali je naša reprezentacija izdržala i svladala aktualne svjetske prvake.

Hrvatska je sa šest bodova osigurala treće mjesto u skupini te će u subotu od 20.30 sati u Herningu igrati za peto mjesto protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine II, a kako će nastup u kvalifikacijama za OI osigurati sastavi koji završe među sedam najboljih na ovom SP, taj dvoboj neće imati rezultatski značaj.

Francuska je, pak, natjecanje u skupini završila sa sedam bodova te će najvjerojatnije zauzeti drugo mjesto, na prvo može samo ukoliko Španjolska u posljednjem dvoboju skupine svlada Njemačku s više od osam golova razlike, pa će u polufinalu u petak u Hamburgu gotovo sigurno igrati protiv pobjednika skupine II koji će biti poznat nakon utakmice Danska - Švedska.

HRVATSKA: Šego, Stevanović; Duvnjak 1, Stepančić, Vida 1, Horvat 7 (3), Karačić 2, Blažević, Štrlek 2, Musa 2, Mandić 4, Slišković, Vranković 3, Šipić 1, Bičanić, Bećiri
FRANCUSKA: Dumoulin, Gerard; Remili 2, Lagarde 1, Richardson 5 (4), Mem 1, N. Karabatić, Mahe, Grebille 2, N'Guessan 3, Abalo 3, Guigou, L. Karabatić, Fabregas 2, Dipanda, Porte 1

Foto:EPA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.