Priređen prijem za učenike koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima

Priređen prijem za učenike koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima

U Županijskoj palači u Varaždinu održani je prijem za učenike državne prvake i njihove mentore. Tako su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak čestitali državnim prvacima u natjecanjima u znanju gdje imamo osvojenih 6 prvih mjesta (9 učenika), državnim prvacima u natjecanjima u strukovnim disciplinama, osvojenih 6 prvih mjesta (8 učenika) državnim prvacima u glazbenom izričaju - osvojena su dva prva mjesta (dva zbora) te državnim prvacima u sportskim disciplinama na kojima je osvojeno sedam prvih mjesta (ukupno 35 učenika).

Važno je istaknuti kako na svim područjima Varaždinska županija u školskoj godini 2018/2019. ima ukupno 20 državnih prvaka, te osvojeno 21 drugo i 20 trećih mjesta.

U međunarodnim natjecanjima, koja su još u tijeku, sudjeluje 86 učenika. Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo ovakvim rezultatima.

-Kao i svake godine smo u vrhu po rezultatima, 7634 učenika je sudjelovalo na natjecanjima,  3423 se plasiralo na županijsku razinu, a 921 se plasirao na državnu razinu. Dakle, postoji visoko učešće naših učenika u natjecanjima različitih vrsta, u segmentu općeg obrazovanja je to 327, u segmentu sporta 399, te je jako važno naglasiti da 136 učenika imamo u glazbenome izričaju. To je ta kvaliteta glazbenog obrazovanja u našoj Županiji, a imamo i 59 u strukovnom području. Svima iskrene čestitke, a velika hvala i poštovanje njihovim mentorima. Svima je već poznato da za obrazovanje Varaždinska županija izdvaja 61 posto svojeg izvornog proračuna, naši Centri izvrsnosti su  postali prepoznatljivi diljem Hrvatske te smo jedini Europski centar za darovite u Hrvatskoj i jedan od 25 takva centra u svijetu u sklopu Europske mreže za podršku darovitima – rekao je župan te dodao kako su  ove godine prvi put održani Dani Europskog centra za darovite – Centara izvrsnosti Varaždinske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.