U Varaždinskoj županiji održan eTwinning info dan

E TWINING

U Varaždinskoj županiji je 18. lipnja, održan eTwinning info dan na kojem su se okupili ravnatelji odgojnih i obrazovnih ustanova, odgojitelji i nastavnici. U ime Varaždinske županije, organizatora info dana, pozdravio ih je Tomislav Paljak, zamjenik župana.
- Čast mi je pozdraviti vas u ime Varaždinske županije i predstaviti vam eTwinning ambasadorice, Anu Marketin-Sedlar i Andreju Sedlar, od kojih ćete imati prilike čuti sve o toj platformi koja omogućuje komunikaciju i suradnju cijele vertikale odgojno-obrazovnog sustava, od vrtića do fakulteta. Ovaj događaj još je jedan u nizu aktivnosti koje provodimo, a koje dokazuju da Varaždinska županija sustavno radi u području obrazovanja.

Cilj nam je unaprijediti kvalitetu života učenicima i omogućiti im zdravo odrastanje, a upravo eTwinning je jedan od načina postizanja tog cilja. Da smo odabrali dobar put pokazuje podatak da smo dobili status Europskog centra za darovite i da imamo čak 20 učenika koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima. Imamo se čime boriti i za koga! - rekao je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.
Da eTwinning nije nepoznat zaposlenima u odgojno-obrazovnim ustanovama, dokazuje činjenica je nekoliko vrtića, osnovnih i srednjih škola u Varaždinskoj županiji već dio tog programa. No, potrebe za dodatnom edukacijom ima, što pokazuje broj okupljenih na predavanju – bilo ih je pedesetak. Oni su o mogućnostima iskorištavanja potencijala eTwinninga slušali od dviju ambasadorica od njih ukupno deset u Hrvatskoj.

- Drago nam je da je Varaždinska županija imala „sluha“ za nas i pomogla nam dodatno promovirati eTwinning koji se provodi u okviru Erasmus+ programa, najvećega u EU u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program info dana smo prilagodile potrebama korisnika platforme i drago nam je da je naišao na odobrenje domaćina i prisutnih – rekla je Andreja Sedlar, ambasadorica eTwinninga za vrtiće.
Ona i Ana Marketin-Sedlar su prvi dio programa odradile zajednički, objedinjenom prezentacijom, a potom su se podijelile u dvije dvorane za ciljane skupine. Ana Marketin-Sedlar je vodila radionicu o eTwinningu za zaposlene u osnovnim i srednjim školama, a Andreja Sedlar za djelatnike u vrtićima. Odgojiteljica Spomenka Rožić iz Dječjeg vrtića „Zeko“ je na primjeru tog vrtića dodatno objasnila kako eTwinning funkcionira u praksi. Naravno, bila je to prilika i za dodatno umreženje odgojno-obrazovnih ustanova.
Ovaj info dan je svojevrsni nastavak Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata, objedinjene manifestacije koju je Varaždinska županija organizirala i provela u svibnju ove godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.