Održan okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu”

Održan okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu”

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica premijera Andreja Plenkovića sudjelovala je na okruglom stolu „Žene u hrvatskom društvu” u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine u Muzeju Mimara. 

Okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu” održao se povodom predstavljanja internetske stranice www.zeneimediji.hr koja će informirati javnosti o raznim aspektima položaja žena u društvu. Internetska stranica zamišljena je kao središnji portal za pitanja vezana uz tematiku položaja žena u društvu, a donosit će informacije vezane za europsko i hrvatsko zakonodavstvo, pozitivne primjere uspješnih žena te skretati pozornost na probleme s kojima se žene susreću.

Istaknuvši kako je riječ o važnom projektu kojim će se u svim područjima javnoga djelovanja osnažiti zastupljenost žena, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pozdravila je inicijativu otvaranja internetske stranice „Žene i mediji“.

Ministrica kulture Obuljen Koržinek ocijenila je da postoji velik broj dionika „koji moraju shvatiti da uloga medija prvenstveno mora biti ta da informira javnost o društveno važnim temama“ kada se govori o pisanju medija o ženama. „Vjerujem da ćemo i ovakvim skupovima i raspravama potaknuti novinare i urednike na bavljenje temom ravnopravnosti, koja je u našem, ali i u svim suvremenim društvima iznimno važna i relevantna“, poručila je ministrica. 

Ministrica je istaknula i kako smo "svi u društvu pozvani da promičemo ravnopravnost i da svi možemo postići jednake rezultate i uspjehe. Jer samo ako osvijestimo problem možemo ga i riješiti".



Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić istaknula je projekt kao značajan, a njegov cilj koji je profesionalno, humano i etičko izvještavanje o svim temama u društvu, no s naglaskom na način prikazivanja žena u hrvatskom medijskom i javnom prostoru, kao izuzetno koristan i nužan.
 
Pozdravne riječi uputili su ravnatelj Agencije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Helena Štimac Radin i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.
 
Okrugli stol održao se u organizaciji Agencije za elektroničke medije, a potpisan je i sporazum o suradnji na ovom projektu između Agencije za elektroničke medije i partnerskih institucija i organizacija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.