Održan EUSAIR Facility Point Info dan

Održan EUSAIR Facility Point Info dan

U srijedu, 3. srpnja, uz sudjelovanje zainteresiranih nacionalnih dionika, predstavnika ministarstava, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore te nacionalnih strukovnih udruga, instituta i agencija, održan je EUSAIR (Strategija EU za jadransku i jonsku regiju) Facility Point Info dan u hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Predstavljena je EUSAIR - makroregionalna strategija za jadransko-jonsku regiju s ciljevima i aktivnostima, uz naglasak na ulogu i prioritete IV. tematskog stupa za održivi turizam.

Voditeljica Službe za europske makroregije i EU fondove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Željka Barić istaknula je da Hrvatska u makroregionalnom strateškom razvoju treba i može imati snažnu i vodeću ulogu.
 
Voditelj Službe za transnacionalnu i međuregionalnu suradnju u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Mislav Kovač, u uvodnom dijelu istaknuo je značaj i financijske instrumente na raspolaganju za razvoj projekata Jadransko-jonske regije.
 
Ministarstvo turizma, u okviru EUSAIR-a, ima ulogu koordinatora IV. stupa za održivi turizam, kao i ulogu nacionalnog projektnog partnera u okviru Facility Point projekta te su u skladu s time  istaknuti budući zadaci i očekivani rezultati.
 
Predstavljene su tri strateške projektne ideje koje su usko povezane s prioritetima Facility Point projekta: Green mapping, Obrazovanje za integrirano održivo upravljanje destinacijama EUSAIR-a te istraživanje CulTourAir.
 
Tridesetak sudionika skupa raspravljalo je nakon prezentacija o daljnjim mogućnostima razvoja projektnih ideja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.