Drava Jump, u okviru europske manifestacije Big Jump, 14. srpnja i na Dravi kod Varaždina

Drava Jump

Drava Jump u okviru europske manifestacije Big Jump održat će se ponovno i u Varaždinu, u nedjelju, 14. srpnja na predjelu Cirkovečka na Dravi. Događanje kojim se nastoji podići svijest ljudi o održivom upravljanju okolišem i vodama organizira Rafting klub Matis uz podršku Turističke zajednice grada Varaždina.

- Drava Jump dio je međunarodne manifestacije koja se pod nazivom „Big Jump“ održava u brojnim europskim državama, a čiji je cilj upozoriti na važnost očuvanja rijeka.Turistička zajednica grada Varaždina treću godinu zaredom, uključuje se u taj Drava festival, kojeg koordinira slovenska Skupina za Dravu, a koji je pokrenut prije četiri godine u Sloveniji s ciljem približavanja rijeke Drave lokalnom stanovništvu, podizanja svijesti o zdravom i kvalitetnom životnom okolišu kojeg rijeka Drava pruža te o važnosti njegovog očuvanja. Ovogodišnji 4. Drava Festivala započeo je u Sloveniji 18.svibnja. i trajat će sve do 14. srpnja kada će završnica biti održana upravo u Varaždinu, i to kao jedinom predstavniku s hrvatskog područja, rečeno je na pressici uz najavu događanja.

Rijeku Dravu zovu i „europska Amazona, „slatkovodni biser Europe“, „zlatonosna rijeka“ . Ali koliko zapravo znamo o našoj rijeci? O njenim navikama i njenim stanovnicima, o njezinom značaju za život svih nas koji uz nju stanujemo? Kako bismo je što bolje upoznali i još više zavoljeli, najbolje da u nju – uskočimo!

U sklopu Drava Jumpa posjetitelje u nedjelju, 14. srpnja na Dravi očekuju mnogobrojne zanimljive i kreativne radionice, igre na i uz vodu, za velike i male. Oni najodvažniji i najveseliji okrunit će susret uz veliki pljusak – zajedničkim skokom u Dravu.Cjelodnevno druženje počinje biciklijadom “Ručnikom oko vrata”, sa Stančićevog trga u 9 sati pod motom “Od grada baroka do staroga toka”, te zajedničkim odlaskom do Cirkovečke. Za dobru zabavu na Dravi pobrinuti će se voditelj Frano Ridjan  i DJ Poncije, uz ponudu hrane i pića.  Svi zainteresirani koji žele sudjelovati u igrama na i u vodi (Sup river challenge-u, Drava Rafting challenge-u i Drava games challenge-u) četveročlane ekipe mogu prijaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

9:00  - biciklijada „Ručnikom oko vrata“ iz centra grada do kupališta „Cirkovečka“  

„Od grada baroka, do staroga toka““

10:00 – dječje kreative radionice 

10:00 –  Drava rafting challenge

13:00  - Sup river challenge

15:00 – Big JUMP

14:00 – Drava games challenge

Glazba :  Poncije #pncj

Voditelj programa: Frano Ridjan

Igraonica: WWF

Dobrodošli na Drava Jump!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.