Varaždinski Županijski plac u subotu ponovno na Franjevačkom trgu: "Podržimo lokalno – kupujmo domaće!"

ŽUPANIJSKI PLAC

U subotu, 20. srpnja, na Franjevakom trgu u Varaždinu održat će se još jedan Županijski plac! Bit će to treći po redu izložbeno-prodajni sajam u organizaciji Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije na kojem će se nuditi raznovrsni proizvodi tridesetak proizvođača. Od 9 do 13 sati na sajmu će se osim proizvoda predstaviti i kulturna tradicija sjeverne Hrvatske.

Na klupama će se naći svježe i prerađeno voće i povrće, sokovi, džemovi, vina, med i drugi pčelinji proizvodi, razna ulja (uključujući i bučino), lavanda i proizvodi od lavande, proizvodi od heljde, sirevi i suhomesnati proizvodi, domaća tjestenina i mlinci, ljuti umaci, prirodna kozmetika, kaktusi i sukulenti, pekarski i slastičarski proizvodi bez glutena, tradicionalna jela poput vidovečkog gibanika i kučanskog koščičjaka, narodne nošnje i predmeti s motivima tradicije, heklana odjeća i drugi uporabni i ukrasni predmeti ručnog rada. To su sve djela vrijednih ruku proizvođača iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije.

- Šarolikost ponuda nije jedina specifičnost ovog sajma – besplatan prostor za izlagače i smještanje Placa u sam centar grada, čine Županijski plac jedinstvenim. Koncept se već pokazao uspješnim 18. svibnja i 29. lipnja, kada su se održali prvi i drugi plac. Pozivamo vas da svojim dolaskom na Franjevački trg ove subote dokažete da je i vama stalo do naših lokalnih proizvođača i opskrbite se domaćim proizvodima – jedino zajedno možemo im omogućiti opstanak i napredak, poručuju iz Županije uz moto: Podržimo lokalno – kupujmo domaće! 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.