Valamar podržao rad sportsko-ribolovnog društva Adria iz Rapca

Valamar podržao rad sportsko-ribolovnog društva Adria iz Rapca

Sportsko-ribolovno društvo Adria iz Rapca djeluje od kolovoza 2001. godine s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja morske obale i mora. Ovog mjeseca  Adria će tako obilježiti 18. godišnjicu rada, a trenutno broji 83 člana.

Članovi Sportsko-ribolovnog društva Adria aktivni su u lokalnoj zajednici u radu s mladima, te ih potiču na angažman i uključivanje u projekte očuvanja jadranske obale. Osim toga, organiziraju i klupska natjecanja u sportskom ribolovu, kao i sportsko-rekreativne aktivnosti kroz razne oblike druženja i zabave. Jedno od značajnih druženja je Međunarodni trofej, događaj natjecateljskog karaktera koji se održava početkom rujna i okuplja lokalno stanovništvo te uz zabavu i druženje podiže svijest o važnosti očuvanja morske obale i mora.

Članovi Društva redovno sudjeluju u akcijama zaštite i očuvanja okoliša, ribljeg fonda, mora i priobalja, a ovog su ljeta u suradnji s Valamarom organizirali eko akciju čišćenja morskog priobalja i podmorja u kojoj je obuhvaćeno područje plaže i mora na području oko Valamarovog Sunny Campinga Tunarica pa sve do Stare rive.

„Zahvaljujemo se Valamaru na podršci u radu društva te se nadam i daljnjoj uspješnoj suradnji. Ovo društvo širi ljubav prema moru, očuvanju okoliša, obale i ljubav prema ribolovu. Želimo u mladima probuditi svijest o ovoj važnoj temi, a to je očuvanje naše obale i okoliša jer o nama svima ovisi kvaliteta života kojom ćemo živjeti u budućnosti“, izjavila je predsjednica društva Ana Babić.

„Zeleni Valamar“ je krovni program društveno odgovornog poslovanja u okviru kojeg Valamar kontinuirano podupire udruge i inicijative u lokalnoj zajednici usmjerene zaštiti okoliša te edukaciji gostiju, zaposlenika i šire lokalne zajednice o važnosti očuvanja jadranske obale i mora.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.