U Bučogradu u atriju Županijske palače u Varaždinu 24. kolovoza, predstavio se i Grad Čakovec

U Bučogradu

Poslastice od buče, tradicijski proizvodi i pjesme iz Međimurja zavladali su Bučogradom u atriju Županijske palače u Varaždinu jučer, 24. kolovoza. Prvi put se predstavio Grad Čakovec, koji se pobrinuo za zanimljiv program tijekom kojeg su se sa svojim domaćim gastro-poslasticama, ali i unikatnim proizvodima predstavili njihovi OPG-ovi, kao i kulturno-umjetnička udruga Veseli Međimurci, dok su nastupili Nikola Grabar i Gabrijela Hrženjak.
Uz župana Radimira Čačića te predsjedavajuću Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnicu župana Nataliju Martinčević, u Bučogradu su bili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač te Boška Ban Vlahek, zamjenica direktora Turističke zajednice Grada Čakovca.
- Bučograd je danas postao „Regija u malom“, u kojoj smo povezali gastronomiju, tradiciju i kulturu naše županije i Grada Čakovca, s kojima odlično surađujemo. Zahvaljujemo im na lijepom i zanimljivom programu. Mnoštvo posjetitelja i odlična atmosfera potvrđuju da je manifestacija Bučograd, na kojoj ove godine predstavljamo bogatu gastronomsku ponudu, tradicijsku i kulturnu baštinu naše regije, dobro pogođena i zanimljiva građanima – rekla je Natalija Martinčević.
- Premali smo da bi svatko radio za sebe, ali zajedno činimo regiju „sjever“ koja je dovoljno velika i jaka da zajedno radimo projekte i privučemo daleko više novaca. Sa suradnjom smo krenuli upravo ovdje, u turističkom segmentu, tako što smo spojili naše manifestacije i povezali izlagače, čime smo napravili iskorak – rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. 
Zamjenica direktora TZ-a Grada Čakovca Boška Ban Vlahek istaknula je da im je izuzetno drago što su dobili priliku predstaviti se u Bučogradu. – Veselimo se daljnjoj suradnji na korist svih naših proizvođača – istaknula je. 
Danas, u nedjelju, 25. kolovoza, predstavit će se Općina Jalžabet. Nastupit će KUD Elizabeta, a predstavit će se Udruga žena s kolačima, OPG Slavin i OPG Crnko.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.