Muzej za umjetnost i obrt plasirao se među trideset finalista natječaja Moj Zaba Start 2019.

Muzej za umjetnost i obrt plasirao se među trideset finalista natječaja Moj Zaba Start 2019.

Stručna komisija Zagrebačke banke među velikom je konkurencijom izabrala trideset finalista šestog izdanja Moj Zaba Starta koji će se tijekom listopada boriti za naklonost komisije, ali i javnosti, a među njima je i Muzej za umjetnost i obrt sa projektom MUO digitalni info display u kategoriji Kultura i znanost.

Postavljanjem MUO digitalnog info displaya u muzejski prostor - atrij muzeja - posjetitelji bi na jednom mjestu mogli dobiti informacije o muzeju (informacije o stalnom postavu, tekućim i nadolazećim izložbama, predavanjima, kreativnim radionicama, koncertima, vodstvima i dr.). Putem MUO digitalnog info displaya posjetitelji bi na jednom mjestu preko touch screen-a mogli pretraživati muzejske predmete, a u planu je postavljanje i digitalnih izložbi, virtualne šetnje muzejom, promotivnih klipova o muzeju, ali i uvođenje interaktivne igre za najmlađe. Na ovaj način Muzej za umjetnost i obrt ne samo da uvodi digitalan sadržaj u muzejski prostor, već doprinosi i promociji muzeja, ali i informiranju i educiranju posjetitelja, kako domaće publike tako i turista. Muzej za umjetnost i obrt prati trendove u području digitalne komunikacije i promocije. Primjer toga je i činjenica da je bio prvi muzej u Zagrebu koji je imao mobilni vodič uz mobilnu aplikaciju putem koje su posjetitelji mogli razgledati izložbu. Ovaj projekt nastavak je praćenja suvremenih trendova koji se uvode u muzeje.

 

Moj Zaba Start idealan je put za stvaranje nove publike, ali i razlog više da mlađa populacija stekne naviku što češćeg odlaska u muzej, jer on digitalizacijom postaje novo moderno mjesto za druženje. Projekt MUO digitalni info display među prvima je takve vrste u Hrvatskoj, s tendencijom kreiranja raznog interaktivnog sadržaja za posjetitelje.

 

Projekt MUO digitalni info display možete podržati glasovanjem koje počinje

  1. listopada 2019. na stranici www.mojzabastart.hr.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.