Krenuo drugi ciklus platforme HGK za virtualne sastanke poduzetnika

Krenuo drugi ciklus platforme HGK za virtualne sastanke poduzetnika

Lansiran je drugi ciklus virtualnih poslovnih razgovora koje Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN), organizira u sklopu projekta „Go global – Go virtual“, kojim želi ubrzati oporavak domaćega gospodarstva nakon korona krize. Nakon Slovenije, ovoga puta hrvatski gospodarstvenici potražit će svoju poslovnu priliku virtualnim putem s ruskim gospodarstvenicima.

„Nakon održanih online sastanaka između hrvatskih i ruskih tvrtki u pripremi su i online forumi s određenim ruskim regijama za koje se pokaže najveći interes. Dosadašnje nam iskustvo pokazuje da su hrvatskim gospodarstvenicima zanimljive regije Sankt Peterburg, Moskva i Nižnji Novgorod,“ rekao je potpredsjednik  HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Inače, riječ je o organizaciji online B2B sastanaka za hrvatske tvrtke s inozemnim partnerima na tržištima za koja su domaći gospodarstvenici u prethodno provedenoj anketi pokazali najveći interes. Naime, rezultati istraživanja su pokazali da su našim poduzetnicima trenutno najzanimljivija tržišta Slovenije, Rusije, Austrije, Njemačke i zemalja Višegradske skupine (Češke, Slovačke, Poljske i Slovačke).

Krenuli su pozivi prema hrvatskim tvrtkama za virtualne razgovore s ruskim gospodarstvenicima. Tvrtke će na „Go global – Go virtual“ platformu unositi svoje profile, uključujući djelatnost i interese za suradnju. Po završetku prijava hrvatskih tvrtki link platforme s bazom hrvatskih interesa dostavit će se ruskim komorama i poslovnim udruženjima, kao i svim potencijalno zainteresiranim gospodarskim subjektima u Rusiji.

Registracija za hrvatske tvrtke bit će otvorena tijekom srpnja i kolovoza, a online B2B razgovori s ruskim tvrtkama održat će se od sredine kolovoza do kraja prvog tjedna rujna. Svaka ruska tvrtka koja se registrira na platformu može pregledavati profile hrvatskih tvrtki i obratno te pokrenuti jednu od opcija za početak razgovora, putem poruka ili video pozivima, i to cijelo vrijeme trajanja ovog ciklusa, odnosno do kraja prvog tjedna rujna.

Plenarni dio će se održati 3. rujna kada će na platformi „Go Global – Go Virtual“ biti dostupna video obraćanja predstavnika hrvatskih i ruskih suorganizatora, kao i prezentacije o uvjetima poslovanja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.