Prijeti mu čak 91.700 kuna kazne zbog prometnih prekršaja!

Prijeti mu čak 91.700 kuna kazne zbog prometnih prekršaja!

Novi rekorder nakon stupanja na snagu strožeg zakona o sigurnosti prometa na cestama.

49-godišnjaku u Varaždinu prijeti kazna od čak 91.700 kuna zbog brojnih prekršaja.

U srijedu oko 21 sat - vozač je na pješačkom prijelazu udario pješakinju i teško je ozlijedio.
Pješakinju je udario na križanju Zagrebačke i Krležine ulice u Varaždinu. 49- godišnji vozač iz Varaždinbrega nije pružio pomoć, pozvao hitnu te policiju, već je pronađen nekoliko kilometara dalje pod utjecajem alkohola. Odbio je alkotestiranje i vađenje krvi - no to je samo dio prekršaja koji mu se stavljaju na teret.

- Sudjelovao je u nesreći s nerigistriranim, neosiguranim vozilom, kad mu je vozačka dozvola istekla i pobjegao je s mjesta nesreće, rekao je Danijel Posavec iz PU varaždinske.

I postao je novi hrvatski negativni prometni rekorder - gotovo 92 tisuće kuna kazne, 21 negativni bod, za upravljač neće smjeti godinama.

Dobra je vijest da zbog rigoroznih kazni, ali i fiksnih kamera, kako na sjeveru zemlje, tako i u cijeloj Hrvatskoj broj stradalih je - sve manje. Naime, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, 39 je poginulih manje.

A da sjever zadrži status negativnih rekordera dana pobrinuo se jedan Međimurec koji je danas zaustavljen s tri cijela tri promila. Prijeti mu 20 tisuća kuna kazne.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/545348/prijeti-mu-cak-91700-kuna-kazne-zbog-prometnih-prekrsaja

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.