Čačić Štromaru: Zbog pripisivanja zasluga za isplatu EU novca, britanski premijer je tužen i osuđen

Župan Čačić

- U javnoj raspravi između ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara i načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca o financiranju projekata na području Općine Vinica, odnosno Varaždinske županije, načelnik Kostanjevac je potpuno u pravu. Ministar Štromar, naime, ponovno javno iznosi netočne podatke da je „njegovo Ministarstvo“ za EU projekte koji se provode na području Općine Vinica „dodijelilo više od 4,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava“.U dijelu koji se odnosi na financiranje energetske obnove školskih zgrada u Varaždinskoj županiji, dajemo sljedeću izjavu župana Radimira Čačića:
„Ponovno naglašavam da Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na čijem čelu je Predrag Štromar nije dalo nijednu lipu za 22 projekta energetske obnove školskih zgrada koji se provode u Varaždinskoj županiji, pa tako ni za obnovu Srednje škole Arboretum Opeka te Područne škole Gornje Ladanje. Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu europskog novca, u Velikoj Britaniji je sadašnji premijer Boris Johnson tužen i osuđen. Stoga molimo gospodina Štromara da nas ne tjera na takav potez.
Energetska obnova škola financira se europskim i županijskim novcem, a dio županijskih sredstva je vraćen putem Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU". - priopćeno je iz Varaždinske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.