Šampanjska gala večer u zagrebačkom hotelu Esplanade

Šampanjska gala večer u zagrebačkom hotelu Esplanade

Na zagrebačkoj gastrosceni u četvrtak, 20. veljače 2020. u 20 sati u restoranu Zinfandel's u hotelu Esplanade održat će se šampanjska večera Ruinart. Chefica i prva dama Esplanadine kuhinje Ana Grgić sa svojim je timom kuhara i slastičara pripremila je gozbu od pet sljedova koju će pratiti selekcija francuskih šampanjaca Ruinart. Svaku etiketu te najstarije šampanjske kuće prezentirat će Ted Lelekas, predstavnik korporacije Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), kojoj pripada Ruinart.
Večera počinje domjenkom dobrodošlice u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz Ruinart R koji je Ana Grgić spojila sa zalogajima jadranskoga škampa s jabukama i veloutéom od škampa te poširanom francuskom kamenicom i pjenom od špinata maslinovog ulja. Večera se nastavlja u restoranu Zinfandel's koji će za ovu prigodu biti posebno uređen u skladu s umjetničkom vizijom koju slijedi Ruinart.
Na početku će se poslužiti panna cotta od cvjetače i bijele čokolade uz kavijar Oscietra, kavijar od lososa, kreker od riže i šafrana. Nakon toga slijedi carpaccio od školjki sv. Jakova poslužen s egzotičnim chutneyjem od manga, kremom od kokosa i kremom od brokule. Te sljedove Ana Grgić spojila je s etiketom Ruinart Blanc de Blancs kod koje prevladava slatkast okus sa zelenim cvjetnim notama. Pečeni hlap dolazi u kombinaciji s kandiranom mrkvom, maslacem od vanilije i naranče s kremom od soje i bazge uz dodatak prženih sjemenki korijandra i sljubljen je s vrhunskim Dom Ruinart Blanc de Blancs 2007. Teleći file sous vide s pireom od mrkve i hrskavom čičokom uz dodatak umaka od timurskoga papra spojit će se s Dom Ruinart Rosé 2004. Večeru zaokružuje Ruinart Rosé ružičaste boje šipka s narančastim odsjajima a Ana Grgić ga je spojila s voćno-čokoladnom fantazijom okusa, mousse od manga i kardamoma, quenelle od tamne čokolade, meringue s listićima badema uz žele od malina i kupine.
Ruinart je 1729. godine osnovao Nicolas Ruinart u regiji Champagne, u gradu Reimsu. Danas je u vlasništvu tvrtke Louis Vuitton Moët Hennessy SA.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.