Strašno ubojstvo u Malom Lošinju - osumnjičeni priveden

Strašno ubojstvo u Malom Lošinju - osumnjičeni priveden

Primorsko-goranska policija potvrdila je da je jutros u Malom Lošinju ubijena 16-godišnjakinja. U policiju je priveden muškarac kojega se dovodi u vezu s tim kaznenim djelom. Policija upozorava da treba čekati rezultate očevida. Subota i nedjelja proglašeni su danima žalosti na Lošinju.

Neslužbeno, djevojku je smrtno ozlijedio susjed koji je tijekom jutra upao u kuću i nasrnuo na njezinu majku. Djevojka je majku pokušala obraniti, no napadač ju je smrtno ozlijedio. Motiv napada za sada nije poznat, ali prema onome što se doznaje od mještana, obitelj ubojicu nije ni poznavala. Muškarac je, navodno, tražeći bivšu partnericu pozvonio na još nekoliko vrata, a majka i kći našle su se na krivom mjestu u krivo vrijeme.

- Osumnjičenik je otprije poznat policiji po počinjenju prekršaja iz domene Zanona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o suzbijanju droga i Zakona o suzbijanju nasilja u obitelji, izjavio je Irdin Mujačić, pomoćnik načelnika policijske postaje Mali Lošinj za kriminalističku policiju.

Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar rekao je da počinitelja, prema svemu do sada, najvjerojatnije već imaju u policijskoj postaji. "Jutros u 6.20 sati zaprimljena je dojava u Malom Lošinju da je ozlijeđena ženska osoba. Policija dolazi na mjesto događaja, gdje je zatekla životno ugroženu mlađu žensku osobu koja je, nažalost, pored pružanja prve pomoći, reanimacije, preminula, rekao je Dizdar.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

- Danas, 14. veljače u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva  u Rijeci. Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke, stoji u priopćenju.

Jutrošnji događaj zgrozio je otočane

"Mislim da ovakvi događaji plijene pozornost i u puno većim sredinama od ove naše sa 8300 stanovnika. U kontaktu smo s policijskom postajom, istraga je u tijeku. Dozvolimo policiji i Odvjetništvu da odradi svoj posao u miru, ali mislim da nas sve u Hrvatskoj ovakvi događaji trebaju zabrinuti i potaknuti na dublje i jače zajedničko međusobno djelovanje kako bi se ovakve tragedije prevenirale, poručila je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

S obzirom na to da je žrtva ubojstva učenica Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju, tragičan događaj komentirala je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja je izrazila sućut obitelji, školi i svim kolegama i prijateljima djevojke. Naglasila je kako će Ministarstvo osigurati tim za krizne intervencije kako bi se pomoglo, te baram malo ublažila velika tragedija i veliki stres za učenike.

- Ministarstvo će kao i u svakom od ovakvih slučajeva osigurati tim za krizne intervencije kako bi se barem pomoglo ili ublažilo ono što je, osim što je velika tragedija, ujedno i veliki stres za učenike, rekla je Divjak u Sisku.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/582428/mlaa-zena-preminula-na-losinju

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.