Iz Italije se vratili učenici, moraju se javljati epidemiologu

Iz Italije se vratili učenici, moraju se javljati epidemiologu

Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vratili su se u Hrvatsku s trodnevnog izleta u Italiji tijekom kojeg su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju. U Hrvatsku je ušao i autobus s 40-ak učenika iz Splita, a koji su isto bili u Italiji.

- Gotovo su pet sati bili na graničnom prijelazu. Zatekli smo ih na večeri u jednom restoranu u Permanima. Nitko nije bio raspoložen za izjave, samo je predstavnik agencije izašao i rekao da je primjetio da dok su oni čekali da su drugi autobusi iz Italije i osobna vozila nesmetano prolazila. Zašto su upravo učenici iz Omiša bili toliko dugo zadržani pitao se, govori naša reporterka Danijela Minić, koja se javila s graničnog prijelaza Rupa.

Inače, preko ovoga graničnog prijelaza u nedjelju navečer vratilo se i 40ak učenika i nastavnika iz 5. splitske gimnazije. Oni uče talijanski jezik i bili su na izletu u Italiji.

- Također su bili zadržani i s njima su obavili razgovor epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i sanitarne inspektorice. Uzele su izjavu, a djeca su rekla da se osjećaju dobro. Oni su stavljeni pod zdravstveni nadzor, a to znači da se idućih 14 dana u Splitu moraju javljati dežurnom epidemiologu. Medijima će se u ponedjeljak obratiti njihova ravnateljica, rekla je naša reporterka.

U Temi dana - o širenju koronavirusa, koji je stigao nadomak naših granica, govorila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/584885/pedesetak-ucenika-iz-omisa-vraca-se-s-izleta-u-italiji

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.