Održan sastanak ministra turizma s predstavnicima turističkog sektora o temi koronavirusa

Održan sastanak ministra turizma s predstavnicima turističkog sektora o temi koronavirusa

Ministar turizma Gari Cappelli sa suradnicima i predstavnicima HTZ-a, danas se sastao s predstavnicima hotelijera, putničkih agencija, malih obiteljskih hotela, Hrvatske obrtničke komore i Sektora za turizam HGK, s ciljem koordinacije i prijenosa najvažnijih informacija o situaciji uz koronavirus i njegov utjecaj na turistički sektor.

Predstavnici sektora izvijestili su o stanju iz njihovih područja djelovanja, dok je Ministarstvo turizma pružilo relevantne informacije o postupcima iz svog djelokruga i na razini državnih institucija.

Na sastanku je zaključeno kako je u ovoj situaciji najbitnije koordinirano djelovanje javnog i privatnog sektora u cilju pravovremenog i točnog prijenosa informacija te je dogovoreno kako će se po potrebi sazivati dodatni sastanci.

Također, zaključeno je kako je situacija u turističkom sektoru, uz poduzimanje mjera opreza i trenutnu stagnaciju koja je u ovakvim situacijama normalna i nije zabrinjavajuća, optimistična te postoji visoka razina povjerenja s obje strane.

Jednako tako, istaknuto je i da je rad hrvatskog Stožera civilne zaštite u europskim okvirima pohvaljen, kao primjer dobre organizacije i djelovanja te će ga preuzeti i druge zemlje.

„Vlada Republike Hrvatske svjesna je značaja sektora turizma za ukupno gospodarstvo zbog čega je važno da Ministarstvo turizma dobiva informacije iz privatnog turističkog sektora u skladu s kojima ćemo na razini Vlade RH moći poduzimati odgovarajuće mjere i naći rješenja za eventualne mjere pomoći. Situaciju vezanu uz korona virus držimo pod kontrolom, a drago nam je bilo čuti kako cijeli turistički sektor podupire dosadašnje napore koji se poduzimaju u cilju što efikasnijeg premošćivanja trenutnih izazova“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Na današnjem sastanku naglasak je stavljan i na primjenu sanitarnih standarda u hotelima te ostalim ugostiteljskim objektima kojih se je općenito važno pridržavati, a posebno u situacijama kada je moguće širenje zaraznih bolesti.

Ministarstvo turizma, na svojim je internetskim stranicama otvorilo rubriku u kojoj se mogu naći postupci i mjere zaštite za dionike turističkog sustava kao i ostale korisne informacije vezane uz situaciju s koronavirusom, ovdje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.