Hrvatska pošta uvodi mjere i postupanja u kriznoj situaciji pojave koronavirusa

Hrvatska pošta uvodi mjere i postupanja u kriznoj situaciji pojave koronavirusa

Hrvatska pošta donijela je Pravilnik o mjerama i postupanju u kriznoj situaciji pojave koronavirusa kojim je propisano postupanje u cilju zaštite zdravlja radnika, njihovih bližnjih i članova obitelji, maksimalnog umanjenja širenja zaraze i osiguranja kontinuiteta poslovanja Hrvatske pošte te sprječavanja širenja neprikladnih oblika ponašanja, panike i dezinformacija u najvećoj mogućoj mjeri. Odredbe Pravilnika primjenjuju se na sve radnike Hrvatske pošte, ali i na druge osobe koje se po bilo kojoj osnovi nalaze u prostorijama i prostorima tvrtke.

Uz opće mjere koje uključuju redovito i temeljito održavanje osobne higijene i obvezu javljanja nadležnoj epidemiološkoj službi i liječniku u slučaju simptoma ili kontakta s osobama sa simptomima koronavirusa, donesen je i niz mjera razrađenih prema razinama rizika. Tako su, na primjer, do daljnjeg odgođena sva službena putovanja radnika Hrvatske pošte te će se sastanci u najvećoj mogućoj mjeri održavati telefonski ili putem ostalih komunikacijskih alata, videoveze i sl.

Pravilnik o mjerama i postupanju u kriznoj situaciji pojave koronavirusa možete preuzeti ovdje.

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. dolazi do promjene organizacije rada poštanskih ureda u Istarskoj županiji, što će utjecati na radna vremena. Popis svih poštanskih ureda na koje se odnosi ova odluka možete pogledati ovdje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.