Smrt u Istri, za sada se ne zna je li povezano s koronavirusom

Smrt u Istri, za sada se ne zna je li povezano s koronavirusom

Za pet osoba u srijedu je potvrđena zaraza koronavirusom u Istarskoj županiji, kod svih slučajeva radi se o kontaktu sa zaraženima osobama iz kriznih područja, a noćas je u Brtonigli umro muškarac koji se nalazio u samoizolaciji, no još nije potvrđeno da se smrt uslijedila zbog koronavirusa.

Od ukupno 127 uzoraka koji su u utorak poslani na testiranje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" zaraza koronavirusom potvrđena je kod pet osoba koje su bile u samoizolaciji, odnosno pod mjerama zdravstvenog nadzora.

Kod svih slučajeva u pitanju je kontakt sa zaraženim osobama iz rizičnog područja, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo istarske županije Aleksandar Stojanović na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Riječ je o dvije osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama iz Italije i Slovenije, jedna je imala kontakt sa zaraženim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jedna je kao ugostiteljski radnik radila u talijanskom skijalištu Cortina d'Ampezzo, a jedna u Austriji.  

Od tih pet novozaraženih dvoje je iz Umaga, jedna osoba je iz Rovinja, jedna iz Pule, a jedna iz Vodnjana.

Dosad je u Istri zabilježeno 11 zaraženih, od toga osam muškaraca i tri žene.

Stojanović je potvrdio kako je noćas umro 70-godišnji muškarac iz Brtonigle koji se nalazio u samoizolaciji. 

Nije imao ozbiljne zdravstvene simptome, a bio je u kontaktu sa zaraženom osobom. Stojanović kaže kako su mu se u utorak pojavili blaži klinički simptomi, predložena mu je hospitalizacija, koju je odbio.

- Još ne možemo tvrditi je li smrt uslijedila zbog koronavirusa, to ćemo znati kada dođu nalazi, rekao je.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/592603/smrt-u-istri-za-sada-se-ne-zna-je-li-povezano-s-koronavirusom

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.