Strogo se ograničava zadržavanje na javnim mjestima, a obustavljen i javni prijevoz

corona

Na ulicama i drugim javnim mjestima od danas je strogo ograničeno zadržavanje. Odluku o tome donio je Nacionalni stožer civilne zaštite kao protuepidemijsku mjeru, s obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19.Na javnim mjestima ne smije se istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba. To se odnosi na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine. Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove odluke.

Odluka stupa na snagu danas i bit će na snazi 30 dana.

S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana od dana donošenje ove odluke. 

Privremena obustava odnosi se na:
  • javni linijski promet putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza
  • javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu
  • javni prijevoz osoba u željezničkom prometu
  • tramvajski i drugi javnogradski promet
  • sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza (žičare, uspinjače, drugo)
     
Privremeno se, za vrijeme trajanja ove Odluke, zatvaraju i svi željeznički i autobusni kolodvori.Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedu i nadzor provođenja mjera iz ove Odluke. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 22. ožujka 2020. godine i objavit će se u Narodnim novinama. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.