Gradonačelnik Grada Zagreba proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom na području grada Zagreba

grad zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba je 23. ožujka proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom na području grada Zagreba.Grad Zagreb će objaviti javni poziv, kojim će obavijestiti oštećenike (fizičke i pravne osobe) na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da prijave štetu na imovini Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba u pisanom obliku, na propisanom obrascu, a koji će biti objavljen na oglasnoj ploči i na web-stranicama Grada Zagreba. 
Detaljnije upute vezane za proceduru prijave šteta biti će objavljene na web-stranici Grada Zagreba. Evo i poruke kojom se na web stranici Grada gradonačelnik Milan Bandić obratio sugrađanima:

Drage sugrađanke i sugrađani,

Danas, u nevolji koja kao u kakvom filmu nikad ne dolazi sama, bili smo i jesmo zajedno - odlučni da što prije vratimo život u normalu, pomognemo bližnjima, ponudimo pomoć zajednici,  vodimo računa o vlastitom zdravlju te zdravlju i potrebama onih oko nas.

Hvala vam na držanju ne samo vezano za ovaj potres već i svih ovih dana dok se borimo protiv epidemije koronavirusa nastojeći iz svega izaći sa što manje štete i sa što manje izgubljenih života.

Znam da ćemo izdržati i da ćemo i dalje u borbi s epidemijom i posljedicama potresa biti odlučni, snažni, solidarni i razboriti.

I znam da nitko, posebno oni koji su danas ostali bez krova nad glavom, neće ostati sami i napušteni. Kako je rekao Papa Franjo trebamo biti spremni na djelotvornu suradnju kako se nitko ne bi osjećao uskraćenim za bliskost i solidarnost.  

Ovo je vrijeme za ono najbolje u nama, za vrijednosti kojih se držimo u najtežim trenutcima, a samo tako i možemo oživljavati nadu i vraćati povjerenje.

Molim vas da i dalje pratite obavijesti nadležnih stožera i institucija koji čine sve da  ove bitke, uz pomoć vrijednih ljudi koji svakodnevno, izlažući se brojnim ugrozama, brinu o našem zdravlju i održavanju svih neophodnih funkcija, dobijemo te iz njih izađemo još snažniji.

Zajedničko hvala svima njima! Liječnicima, sestrama, hitnim službama, vatrogascima, pripadnicima vojske, policije, civilne zaštite, našim komunalnim službama, volonterima, našim Bad Blue Boysima i navijačkim skupinama diljem Domovine. Iskreno hvala svima koji sa svih strana, iz zemlje i svijeta, šalju izraze podrške Zagrebu i njegovim stanovnicima. Hvala mojim kolegama iz Ljubljane, Sarajeva, Beča, Beograda…, svima koji daju podršku i nude pomoć. Hvala vam!

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, u skladu sa svojim ovlastima danas sam donio Zaključak o proglašenju prirodne katastrofe.  To će pomoći da budemo još efikasniji i ekspeditivniji i da lakše saniramo štete, ali sada je najvažnije da se držite uputa i poštujete odluke nadležnih stožera!

Budite odgovorni i čuvajte sebe i svoje bližnje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.