Koronavirus - u Hrvatskoj 361 oboljelih, 46 više nego jučer

Koronavirus - u Hrvatskoj 361 oboljelih, 46 više nego jučer

Na jutrošnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavljeno je da je broj oboljelih od koronavirusa porastao za 46 što znači da je ukupan broj oboljelih 361. Testirano je 3013 osoba, a 6 je na repiratoru. 

Zagreb je pod snijegom, ali preporuka o ograničenju kretanja i dalje vrijedi. 

Još jedan potres jučer u 20,49 zatresao je Zagreb i okolicu i bio je jakosti 2,7 prema Richteru s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Bio je to jedan je to od 60-ak potresa koji su od jučer ujutro pogodili Zagreb kada je u 6:24 bio najjači magnutude 5,5. , a podrhtavanja su se osjetila i jutros javlja HRT.

Obične platnene maske mogu samo djelomično spriječiti ulazak virusa, a kirurška maska koja ima tri sloja preporučuje se više za one koji su bolesni da bi se zaštitili one koji nisu bolesni. Kod zdravih ljudi nema potrebe da kad odlaze u dućane nose maske, rečeno je na pressici.

Putovanje iz grada u grad ili mjesta u mjesto bez propusnica i dalje je zabranjeno.

Sumamed ima još jedno dodano svojstvo, djeluje na bakterije i imunološki sustav, on može djelovati na upalna stanja i imunološki sustav rekla je Ravnateljica Klinike "Dr. F. Mihaljević" Alemka Markotić.
- Sumamed je naš patent i proizvod hrvatske pameti. On, osim što djeluje na bakterije, djeluje i na imunološki sustav, može ga dodatno modulirati. Javljaju se promišljanja da Sumamed može pozitivno utjecati u suzbijanju koronavirusa, ali takva promišljanja nisu znanstveno utemeljena. On može djelovati protuupalno, ali zasigurno će oko ovoga biti dodatnih istraživanja, kazala je.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.