Stožer za obranu od koronavirusa - Hrvatska jutros ima 551 oboljelog

božnocvić
krizni stožer hrt, youtube

Na konferenciji za medije Stožera za obranu od koronavirusa ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da Hrvatska trenutno ima ukupno 551 zaraženog koronavirusom. Obavljena su ukupno 4482 testiranja, a samo u posljednja 24 sata 524 testiranja. - Unutar 24 sata imamo 70 novih bolesnika, što je s epidemiološke strane zadovoljavajuće. I dalje smo u stanju linearnog rasta. Prosjena dob je 48,02 godine. Muškaraca je 54 posto i 46 posto je žena. Postotak bolesnika iznad 60 godina je 25%. 

Oporavljeno je 37 osoba, a tri osobe su preminule. Za očekivati je da će će najveći dio oboljelih pokazati znakove oporavka. - Rekao je ministar Beroš te izrazio sućut obiteljima preminulih.
Predsjednik Stožera civilne zaštite Davor Božinović je kazao da je naš rast linearan što ukazuje na da se građani pridržavaju uputa. Osvrnuo se na odluke za rad trgovina.
- Prva odluka se odnosi na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećala kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljopivredi. To su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i dućani koji prodaju hranu za životinje, rekao je Božinović.
Pogledajte video:

Izvor N1, HRT, opširnije na https://vijesti.hrt.hr/596574/podaci-o-novooboljelima

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.