U Hrvatskoj je 586 osoba zaražena koronavirusom, jedna osoba poginula pri sanaciji šteta od potresa

koronavirus  uživo

U Hrvatskoj je 586 osoba zaražena koronavirusom. U odnosu na četvrtak u 16 sati zaraženih je 91 više, a jedna je osoba poginula pri sanaciji šteta od potresa. - Izvijestio je HRT uživo s konferencije kriznog stožera:
 Koronavirus - iz minute u minutu 

- Vezano uz potres koji je pogodio Zagreb, nažalost, danas je prilikom izvođenja krovokrivačkih radova, poginuo je djelatnik, pao je s visine od 12 metara. Radi se o branitelju iz Sesveta, ocu troje djece. Izražavam sućut njegovoj obitelji, rekao je na početku ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Izvijestio je i da je u Studentskom centru smješteno 375 ljudi. Potom je ministar zdravstva iznio posljednje podatke.
- U odnosu na 9 sati imamo povećanje broja pozitivnih za 35. Ukupno imamo 586 pozitivnih. U periodu od 24 sata, povećanje je za 91 bolesnika. To je veći broj, razlog tomu je pojava nove mikrolokacije na području Biograda i Zadra. Najvjerojatnije se to pojavilo u bolnici u Biogradu i preneseno je na Zadar. Brzom akcijom epidemiologa situacija u zadarskoj bolnici je stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite, dok u bolnici u Biogradu, odlučeno je da se ona dezinficira i prenamjeni za sve bolesnike s toga područja koji će biti pozitivni na koronavirus, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš

Dodao je da je do danas 4778 bolesnika testirano na koronavirus.- Imamo devet novooboljelih na području Zadra i Biograda. Tri su pacijentice u bolnici u Biogradu, a koje su još uvijek tamo. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji te jednog zdravstvenog djelatnika koji je bio u kontaktu s osobom iz biogradske bolnice. Ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom niti zadarskom bolnicom. U kontaktu smo s epidemiolozima u Zadru. Stavili su 150 djelatnika u samoizolaciju te 80 nezdravstvenog osoblja. Pažljivo prate kontakte od ljudi koji nisu u vezi s bolnicama, izvijestio je šef HZJZ-a Krunoslav Capak. - Imamo 34 liječnika i 9 medicinskih sestara i tehničara te tri stomatologa koji su zaraženi, dodao je.
 

https://vijesti.hrt.hr/596746/uskoro-uzivo-nove-informacije-stozera-za-civilnu-zastitu

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.