U Varaždinskoj županiji, na današnji dan do 12 sati, nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji, na današnji dan do 12 sati, nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom čime je ukupan broj oboljelih i dalje 24. Ukupan broj osoba koje su ozdravile također je ostao nepromijenjen, takvih imamo šest. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. Sve osobe koje se nalaze na liječenju trenutno su dobrog općeg stanja.

- Sretni smo da u Varaždinskoj županiji nismo imali zabilježen eksponencijalni rast broja oboljelih što nam je dalo mogućnost da dobijemo na vremenu kako bismo dobro preraspodijelili resurse i osigurali dodatne kapacitete. Tako će se s današnjim danom u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije početi provoditi testiranje uzoraka osoba sa sumnjom na koronavirus koje uzima Opća bolnica Varaždin, a uzimanje uzoraka uskoro će početi obavljati i Dom zdravlja putem ustrojene dežurne COVID-19 ambulante, čime će se puno brže doći do rezultata – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 318 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalaze 2103 osobe. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je tri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 36 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

- U svrhu bolje informiranosti građana vezano za Odluke koje su na snazi i preporuka kojih se treba pridržavati, ponavljat ćemo redovito i poveznice preko kojih mogu dobiti sve potrebne informacije - napominju iz Stožera.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.