Nema novooboljelih od koronavirusa u Varaždinskoj županiji, ali nije vrijeme za opuštanje

županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, ozdravilo je njih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja, izvijestio je danas načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 452 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2044 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je samo jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 27 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije istaknuo je i da se među ovih 2044 osoba nalazi i 387 novih osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije, te da sam podatak da u posljednja 2 dana imamo čak 747 novih osoba u preventivnoj mjeri samoizolacije, dovoljno upozorava na to da još nije stiglo vrijeme opuštanja.- Drago mi je čuti da smo prema jednom vrlo relevantnom pokazatelju u samom vrhu Republike Hrvatske po poštivanju mjera, odnosno da je Google građane Varaždinske županije svrstao među najodgovornije gledajući podatke o trendovima kretanja posljednjih dana. Važno je napomenuti da dolazak ljepšeg vremena nije ujedno i znak za prekid poštivanja mjera, te je potrebno i dalje paziti na sebe i na druge. – posebno je naglasio Vugrin.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.