- Ministarstvo zdravstva svakodnevno prati kretanje situacije u RH te poduzimamo žurne mjere za prilagodbu i brzu tranziciju. Određujemo glavne prioritete te tražimo balans između svakodnevnih aktivnosti i odolijevanja ovoj zarazi. Uvest ćemo promjene, a što uključuje i povećanje zdravstvenih postupaka i terapija, prema onima koji su na neki način bili na čekanju, dodaje Beroš.

Rekao je i da je iz Šangaja sletio avion s oko 70 tona zaštitne opreme, a nastavak dolazaka očekuje se i idućih dana.

Andrija Mikulić ispred Državnog inspektorata komentirao je zatvaranje pojedinih restorana, a zbog čega se pobunio Glas poduzetnika.

- U RH imamo oko 35 tisuća obiteljskih objekata, a kod njih 31 su utvrđene nepravilnosti. Stranka je pozvana u ponedjeljak u Inspektorat da dostavi potrebitu dokumentaciju. Objekt se nije zatvorio jer se bavio dostavom hrane već o tome da je netko postavio stol na javnu prometnu površinu. Ako bude propusta kod inspektora, iskoristit ću sve zakonske mogućnosti. 
Nije cilj ići represivno prema poduzetnicima, ali zaštita zdravlja i poštivanje zakona važan je čimbenik.

- Situacija u domovima za starije je relativno mirna. Imamo nekoliko novooboljelih štićenika i zaposlenika u Splitu te u Makarskoj. Zaposlenike koji dolaze na posao testiramo, u Dubrovniku smo tako detektirali 4, ali oni su imali asimptomatsku sliku, izvijestio je čelnik HZJZ-a Krunoslav Capak. U Metkoviću nitko od štićenika nije pozitivan iako su imali temperaturu, pozitivna su dva zaposlenika.
Alemka Markotić objasnila je zašto je izdvajanje virusa u bolnici  "Dr. Fran Mihaljević veliki uspjeh.

- To je velika stvar, ponosna sam na cijeli taj tim. Oni su za to zaslužni, oni su praktično sve sami odradili. Ovo može pomoći nama kod znanstvenih istraživanja, a može pomoći u razvoju novih testova te detekcije razlike između virusa. Važno je imati lokalne vizore, jer kada se radi cjepivo, pokušava se napraviti da pokriva što veći dio populacije.

- Promišljamo o mjerama popuštanja, vrlo oprezno će se početi primjenjivati i to na način da se neće primijeniti sve i odjednom. Moraju se čuti mišljenja ministarstava, struke..., kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dodajući da Hrvatska uspijeva epidemiološku sliku držati kontrabilnom te je ponovno zahvalio onim građanima koji se pridržavaju mjera.
Dodao je da je puno županija zatražilo ukidanje e-propusnica za kretanje unutar županija.

- Grad Zagreb i Zagrebačka županija žele se spojiti, mi ćemo donositi odluke nakon ove konferencije, ali veiki dio onoga što je predloženo, mislim da ćemo usvojiti kao Stožer. Ako postoje gospodarski razlozi i epidemiološka procjena, mislim da je to jedino logično rješenje. Ove dvije županije u puno segmenata funkcioniraju kao jedinstveno područje.

Profesorica Markotić dodala je da je cilj seroloških testiranja pronaći osobe koje su asmiptomatski preboljele koronavirus.

- Ovisi kako će se ponašati ovaj virus. Hoće li ostavljati dugotrajan imunitet. Ako bude dugotrajan, onda ta priča o "zaštiti krda" znači da će dugoročno štititi opću populaciju. Ako ne ostavlja dugotrajan imunitet jedino je rješenje dobro cjepivo kojim ćemo se morati više puta cjepiti.