Međimurje osmi dan bez novozaraženih osoba ukida se noćni rad „COVID 19“ ambulanata

Međimurje osmi dan bez novozaraženih osoba ukida se noćni rad „COVID 19“ ambulanata

Ukida se noćni rad „COVID 19“ ambulanti, Međimurje osmi dan bez novozaraženih osoba!  Međimurje ni osmi dan nema novozaraženih osoba virusom COVID 19. U proteklih 24 sata, testirano je 15 osoba i svi nalazi su negativni. U ovom trenutku od ukupno 8 oboljelih osoba, četiri su ozdravile, a četiri osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Svi su dobrog općeg stanja i pod nadzorom epidemiologa i liječnika. 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o ukidanju noćne smjene „COVID 19“ ambulante. Praćenjem rada tzv. „COVID 19“ ambulanti utvrđeno je da u noćnoj smjeni u većini ambulanti nije bilo intervencija te da je znatno pao i broj telefonskih poziva, a istovremeno se remeti redoviti rad izabranih doktora medicine prema Pravilniku o početku, završetku i rasporedu radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe. U narednim danima rad COVID 19 ambulanti biti će u jutarnjoj smjeni od 8 do 14:00 sati te u popodnevnoj smjeni od 14 do 20: sati. Također, temeljem odluke SCZRH donesena je odluka o izmjeni i dopuni odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te o privremenoj obustavi javnog prometa koja se produžuje do 04. svibnja. godine. 

U Međimurju radi 28 domova za starije i nemoćne osobe u kojima je smješteno 1458 korisnika o kojima skrbi 474 djelatnika te je dosad Stožer civilne zaštite Međimurske županije podijelio 24 000 komada zaštitne opreme. U protekla 24 sata izdano je 50 novih mjera samoizolacije, ukupno je na području Međimurja aktivno 635 mjera samoizolacije, a Policijska uprava međimurska utvrdila je 65 kršenja mjera samoizolacije. Iz gradskog društva Crvenog križa obavještavaju kako svi darivatelji krvi mogu pristupiti ovotjednim akcijama darivanja u četvrtak u Čakovcu u prostorijama Međimurske hiže u vremenu od 10:00 – 17:30 sati.Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta. Službeni kontakt epidemiologa u Međimurskoj županiji je 098 – 558 – 811.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.