U Varaždinskoj županiji, 23. travnja do 11.30 sati dva novooboljela

graf

 

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 39.  Ozdravilo je ukupno 30 osoba. Od devet trenutno bolesnih, dvije osobe nalaze se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Kod posljednjih novooboljelih radi se o starijem bračnom paru, koji nije u nikakvoj vezi s prethodno zaraženima i nije bio pod mjerom samoizolacije. U postupku je intenzivna epidemiološka obrada kontakata, tako da će  se sutra moći izvijestiti nešto više o tome. Trenutno su dobrog općeg stanja. U mjeri samoizolacije se na današnji nalazi 1065 osoba, čime se Varaždinska županija i dalje nalazi  u samom vrhu u Republici Hrvatskoj.

Na žalost i dalje evidentiramo kršenja mjere samoizolacije, pa je u posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila dva nova kršenja te mjere i 19 slučaja kretanja bez valjane propusnice. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 40 uzoraka, čime je ukupna brojka testiranih sada 1076.  

- Iako posljednjih dana slušamo samo o popuštanju mjera, nemojmo to shvaćati kao signal da je naša borba s širenjem zaraze završila. Nemojmo ignorirati činjenicu da se i kod popuštanja uvijek poziva na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Upravo nepridržavanjem tih mjera virusu dajemo mogućnost da ugrozi našu najranjiviju populaciju te stoga pazite i dalje na sebe i na druge! – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.