Stožer: 28 novozaraženih, jedna preminula osoba

Stožer: 28 novozaraženih, jedna preminula osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata koronavirusom zaraženo 28 ljudi, a preminula je jedna osoba iz Splita, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite u 14 sati.

Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC – a Split preminula je ženska osoba starije životne dobi koja je uz nekoliko kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

● Split:
 Osoba je rođena 1928. godine i bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, smještajne jedinice u Vukovarskoj. Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 121 obrađenog testa još su 3 osobe zaražene koronavirusom i to iz Splita 1, Omiša 1 i Makarske 1 (korisnica doma za starije i nemoćne osobe Makarska).

Među novooboljelim osobama 2 osobe su iz samoizolacije, 117 osoba je hospitalizirano, 9 osoba nalazi se na respiratoru i to 7 iz Splitsko dalmatinske županije i 2 iz Šibensko kninske županije, a 117 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji.

Sedam osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 462 slučaja zaraze koronavirusom od toga je 117 osoba izliječeno te je na dan 24.04.2020. na području Splitsko dalmatinske županije  pozitivno  na COVID infekciju 345 osoba. Opširnije

● Grad Zagreb 

U Zagrebu je petero novozaraženih koronavirusom, objavljeno je na konferenciji za medije zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da su jučer u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar testirane 234 osobe, od kojih je petero pozitivnih. Trideset i pet korisnika prošlo je kroz trijažne ambulante, jednom je određena samoizolacija, a 23 osobe upućene su na testiranje.

Zamjenica ravnatelja NZJZ-a Sandra Šikić rekla je da je u Gradu Zagrebu do jučerašnjeg dana bilo ukupno 457 oboljelih i 236 oporavljenih, što je 23 više u odnosu na proteklih dan. Opširnije

●  Zadarska županija

U protekla 24 sata na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba, pa je ukupan broj zaraženih od početka epidemije 84. Do danas je ozdravila 31 osoba.

U Općoj bolnici u Zadru liječe se tri osobe, a u biogradskoj bolnici sedam lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

Od sada sva testiranja na koronavirus provode se u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije, a od danas ispred odjela COVID zadarske Opće bolnice kreće uzimanje briseva u "Drive- in" prostoru.

●  Sisačko-moslavačka županija

Novooboljelih osoba od covida-19 nema ni na području Sisačko-moslavačke županije. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Od trideset i dva pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, 15 pacijenata je ozdravilo, a 17 je još uvijek pozitivnih.


● Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije do danas do 11 sati evidentirano je 125 osoba s koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali su četiri osobe više izliječene. Do sada su ukupno izliječene 42 osobe, a tri su preminule.

● Bjelovarsko-bilogorska županija

Deveti dan za redom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema zaraženih osoba koronavirusom.

U protekla 24 sata testirano je 17 osoba i svih 17 nalaza je negativno. Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije svakog dana sve je manji, pa je tako na području naše županije trenutno u samoizolaciji 243 osobe. Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska u posljednjih 24 sata zabilježila je tri kršenja mjera samoizolacije ili ukupno 44 do sada. Od kada policijski djelatnici županijske Policijske uprave vrše kontrolu mjera samoizolacije došli do brojke od 2834 provjera.

●  Osječko-baranjska županija

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata jedna je osoba zaražena koronavirusom, te ih je sada ukupno 115 osoba, a 52 su izliječene, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović kazao je na konferenciji za novinare kako je jučer testirano 127 uzoraka, a zaraza je potvrđena jednoj osobi s područja Baranjskog Petrovog Sela koja je kontakt ranije oboljele osobe.

Ivanović navodi kako je jučer 11 osoba izliječeno, što je najviše u proteklih 45 dana, a ukupno su dosad izliječene 52 osobe od kojih 49 u osječkom KBC-u i tri u našičkoj Općoj županijskom bolnici.

Trenutno je hospitalizirano ukupno 19 pacijenata, svi u osječkom KBC-u gdje je i dalje devet na covid-19 pozitivnih medicinskih djelatnika. U našičkoj bolnici nema hospitaliziranih, a samo je jedna osoba na kućnom liječenju.

Ivanović je dodao kako se u samoizolaciji trenutno nalazi 160 osoba, 21 više nego jučer, a osječko-baranjska policija u jučerašnje 23 provjere nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

●  Koprivničko-križevačka županija

Na području Koprivničko-križevačke županije šest je novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je Županijski stožer. Svih šest je iz Doma za starije u kojem su do danas oboljele 34 osobe. Petero je štićenika i jedan zaposlenik.

●  Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji novozaraženih tijekom protekla 24 sata nema dok ih je pet ozdravilo, a župan Zlatko Komadina je zbog dobre epidemiološke situacije najavio kako će od 4. svibnja biti omogućeno slobodno kretanje po županiji.

Sada je u toj županiji ukupno 36 oboljelih te 34 osobe koje su ozdravile, izvijestio je Stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare.

U crikveničkoj Thalassotherapiji, u koju se smještaju oboljeli bez ili s blažim simptomima, sada je devet osoba, a petero će ih danas biti pušteni kućama budući da su im nalazi negativni. Opširnije

●  Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom protekla 24 sata pet je osoba ozdravilo, a riječ je o prvim izliječenim pacijentima u toj županiji, dok novooboljelih nema, izvjestio je Stožer civilne zaštite.

Sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ukupno 39 oboljelih. U protekla 24 sata testirano je 38 osoba, a do sada ukupno 775.

Od ukupnog broja pozitivnih na koronavirus u županiji je pozitivno 12 zdravstvenih radnika od čega tri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 270 osoba. Opširnije

●  Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji već šesti dan nema novozaraženih koronavirusom pa je ukupni broj pozitivnih i dalje 110, a ozdravilo je 11 osoba te ih je sad ukupno 27, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1488 uzoraka. Svi uzorci poslani u srijedu su negativni, kao i deset uzoraka poslanih u četvrtak.

U dubrovačkoj bolnici hospitaliziran je 21 pacijent pozitivnih na Covid-19, od kojih 11 na Odjelu za infektologiju i dvije u Jedinici intenzivnog liječenja.

Pod mjerom samoizolacije je ukupno 510 stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije, a zabilježeno je jedno kršenje ove mjere te ih je ukupno 22. Opširnije

● Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata na području Županije tri su novooboljela od koronavirusa, priopćeno je na konferenciji Županijskog stožera.

Također, s obzirom da jučer nisu stigli svi nalazi do jučerašnje presice, objavljeno je da su i dva nalaza pozitivna od pacijenata kojima su brisevi uzeti u srijedu. Dakle, u 48 sati, od 121 uzetog brisa, pet je pozitivnih. Opširnije

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/607967/koronavirus-u-hrvatskoj-najnovije-informacije-4

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.