Aktualna situacija vezana uz koronavirus u Varaždinskoj županiji

Aktualna situacija vezana uz koronavirus u Varaždinskoj županiji

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 46, a ozdravilo je ukupno 30 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 14 osoba, a dvije osobe s našeg područja liječe se u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.  Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Kod posljednje oboljele osobe radi se o muškarcu srednjih godina, koji je bio bliski kontakt prethodno oboljele osobe i nalazio se u mjeri samoizolacije. Trenutno je dobrog je općeg stanja i nalazi se u Općoj bolnici Varaždin.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe, a time ukupno do sada 1183 osoba. Tek svaka dvadeset i šesta testirana osoba je i COVID-19 pozitivna, odnosno 3,9% testiranih.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1249 osoba, a od strane PU varaždinske samo protekla 24 sata zabilježena su nova 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije i 39 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.