Konferenciju, kao i svakoga dana, pratimo na Facebook stranici HRT Vijesti.

Pristižu podaci iz županijskih stožera. Prema izvješću KBC-a Split preminulo je 5 osoba. U posljednja 24 sata u 14 županija nema novozaraženih koronavirusom. U Krapinsko-zagorskoj prvi put broj oporavljenih veći je od broja oboljelih dok je u Istarskoj otpušten posljednji zaraženi pacijent iz pulske opće bolnice.

● Prema izvješću KBC-a Split preminulo je 5 osoba rođenih 1924., 1927., 1942., 1942. i 1948. godine. Dvije osobe rođene 1927. i 1942. godine bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split (smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici), a osoba rođena 1924. godine bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na Covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije 9 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom i to iz Splita 3, Solina 2, Makarske 1 (iz doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dugopolja 1, Podbablja 1 i Omiša 1. U odnosu na jučerašnji dan još je 19 osoba izliječeno te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba.

● U Osijeku nema novozaraženih, demobilizira se dvorana "Gradski vrt". Osječko-baranjska županija u zadnja 24 sata ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, pa broj oboljelih ostaje na 121 osobi, a županijski Stožer civilne zaštite dao je nalog za demobilizaciju osječke sportske dvorane "Gradski vrt". Načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović kazao je na konferenciji za novinare kako su u protekla 24 sata testirane 82 osobe, te da nema novih pozitivnih nalaza na Covid-19. Izliječene su četiri nove osobe, ukupno 81, od toga 78 u osječkom KBC-u i tri u našičkoj Općoj bolnici. U osječkom KBC-u hospitalizirano je devet osoba, dok u našičkoj bolnici nema hospitaliziranih pacijenata, već samo jedna osoba na kućnom liječenju, rekao je Ivanović. Istaknuo je kako je županijski Stožer na današnjoj sjednici dao nalog za demobilizaciju osječke sportske dvorane Gradski vrt, odnosno da se uklone kreveti koji su tamo bili postavljeni, a kako bi se u tome objektu mogle nastaviti redovne aktivnosti. Izvijestio je i kako se u samoizolaciji trenutno nalaze 123 osobe, što je deset više nego jučer, a policija je jučer evidentirala dva kršenja samoizolacije, u Tenji i Dalju. Ivanović napominje kako su obavljene pripreme za otvorenje osječkog ZOO vrta. S osječkom gradskim Stožerom razmotreno je nekoliko inicijativa, među kojima i otvaranje kvartovskih tržnica, kako bi se OPG-ima omogućilo da i tamo prodaju svoje proizvode.

●  U Zadru šesti dan bez novooboljelih. Ukupan broj od početka epidemije i dalje 85 osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je u petak Stožer Civilne zaštite Zadarske županije. Dosad su izliječene 42 osobe, a danas će iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu otpustiti preostalih dvoje pacijenata s lakšim simptomima i ta zdravstvena ustanova počet će s pripremama za normalno funkcioniranje. U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje pacijenata i nitko nije na respiratoru.
Aktivni nadzor samoizolacije provodi se nad 580 osoba, a istekao je za 2478 stanovnika s područja Zadarske županije. U priopćenju je istaknuto da je od početka epidemije u Zadarskoj županiji bilo više zaraženih žena nego muškaraca. Prema dobnoj skupini, najviše je oboljelih bilo između 50 i 59 godina, a najmanje između 10 i 19 godina. Gledajući po spolu, najviše oboljelih žena bilo je u dobi od 70 do 79, a muškaraca u dobnoj skupini od 50 do 59 godina. Policijski službenici PU zadarske u protekla 24 sata obavili su 433 provjere provođenja mjera samoizolacije i utvrdili jedno kršenje, a na prometno-blokadnim punktovima evidentirano je 11 osoba bez valjane propusnice.

● Četrnaesti dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa u Istri, a iz županijskog Stožera civilne zaštite u petak javljaju da je izliječen i iz pulske Opće bolnice otpušten posljednji od 83 pacijenta koji su bili pozitivni na koronavirus. Opširnije

● U Zagorju je broj izliječenih osoba prvi put veći od broja zaraženih koronavirusom, izvijestio je u petak Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije. Opširnije

https://vijesti.hrt.hr/610475/stozer-u-splitu-preminulo-pet-zena-u-koprivnici-jedna