Od koronavirusa u RH od jučer samo troje novooboljelo

beroš
HRT UŽIVO youtube

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata dijagnosticirane 3 novooboljene osobe. Ukupno imamo 2088 slučajeva. Od jučer su preminule dvije osobe, u Splitu osoba 1928. godište i u Zagrebu 1946 godište. Jedna osoba je bila na respiratoru, druga nije. Evo kronologije HRT-a.

Županijski stožeri objavljuju najnovije podatke. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i dalje nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom, i to već sedamnaesti dan zaredom.

Najnovije vijesti o pandemiji koronavirusa pratite na hrt.hr/koronavirus.
U Primorsko-goranskoj županiji jedanaesti dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa, a u riječkoj bolnici liječe se još četiri oboljele osobe. Opširnije

Na zadarskom području sedmi dan zaredom nema novooboljelih osoba, pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85, a izliječeno je 49 osoba. Opširnije

U Istri također nema novooboljelih. I na području Zadarske županije sedmi dan zaredom nema novih slučajeva infekcije. Podsjetimo, prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je 9 novozaraženih, i to svi u Splitu, te je sada ukupno 2.085 oboljelih. Izliječena je 1.421 osoba. Umrlo je 6 bolesnika, od kojih čak pet u Splitu.

Od danas je dopušteno služenje misa u crkvama, no uz preporuke koje vjernici moraju poštovati. Tako se preporučuje držanje razmaka od najmanje 2 metra, dezinficiranje ruku pri ulazu u crkvu i držanje otvorenih vrata kako bi vjernici što manje dodirivali iste predmete. U škropionicama do daljnjega neće biti svete vode, a vjernici si neće pružati ruke tijekom mise. Nadbiskupije su detaljne upute objavile na svojim internetskim stranicama.

https://vijesti.hrt.hr/610702/epidemija-koronavirusa-najnovije-informacije-3

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.