U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna nova osoba je ozdravila

Vugrin

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna nova osoba je ozdravila. Ukupno je do sada oboljelo 47 osoba, a ozdravilo je njih 31. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin  i dalje se  nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu još uvijek se liječe tri osobe s našeg područja.Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

- Kod novozaražene osobe, radi se o muškoj osobi srednjih godina, dobrog je općeg stanja i bez simptoma.S obzirom na to da se u petak vratio iz inozemstva, već se nalazio u mjeri samoizolacije, a kako je kod suputnika već prethodno potvrđena zaraza virusom COVID-19 i on je upućen na testiranje što je rezultiralo pozitivnim nalazom.

Na ime novooboljele osobe pod mjeru samoizolacije stavljena je jedna osoba. Obzirom da je ovaj tjedan reaktiviran bolnički sustav iz mjera predostrožnosti će se vršiti dodatna testiranja pa su tako u protekla 24 sata testirane 82 osobe, a time ukupno do sada 1569 osoba – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin. 

U Varaždinskoj županiji smanjuje se broj osoba u preventivnoj mjeri samoizolacije tako da trenutno pod navedenom mjerom imamo nešto više od 1000 osoba. PU varaždinska u protekla 24 sata utvrdila je dva kršenja te mjere, te 41 slučaj kretanja bez potrebne e-Propusnice. Također, mjera samoizolacije je završila i za dva tima liječnika obiteljske medicine te jedan tim hitne pomoći, koji su testirani na virus COVID-19 te redovno mogu nastaviti s radom.

 

Kestenijada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.