Stožer: U Hrvatskoj dva nova slučaja; i dalje ključno pridržavanje uputa i mjera

stožer

U Hrvatskoj su u zadnja 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da je dosad ukupno oboljelo 2224, priopćio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.Novooboljeli bolesnici zaraženi korona virusom otkriveni su u Gradu Zagrebu i Karlovačkoj županiji. Do sada je testirano 52425 osoba, od toga u zadnja 24 sata njih 857.

Ozdravile 44 osobe

Hospitaliziranih ima pet manje, što znači da je 137 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru devet pacijenata. Stožer navodi i da je ukupno ozdravljenih osoba 1913, što je 44 novoozdravljenih od jučer. Od toga ih je 722 otpušteno iz bolnice, a kod kuće su ozdravile 1162 osobe. 
Dosad je umrlo 95 osoba zaraženih koronavirusom.

Odgovornim ponašanjem smanjujemo širenje zaraze

Stožer ponovno upozorava da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti, jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa.
"Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s covid-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu, zaključuju u Stožeru

(Izvor: HINA/Vlada)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.