U Hrvatskoj dvoje novooboljelih od koronavirusa

U Hrvatskoj dvoje novooboljelih od koronavirusa
U Republici Hrvatskoj u 24 sata evidentirano ije dvoje novooboljelih, čime se ukupan broj oboljelih od koronavirusa popeo na 2226. Novooboljeli su iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije. Do sada je testirano 53877 osoba, od toga 1019 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih ima 7 manje, što znači da je 130 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 10 pacijenata. 

Ukupan broj ozdravljenih je 1936, što je 23 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 728 otpušteno iz bolnice, a doma je ozdravilo 1172 osoba. Ukupan broj preminulih 95.
Evo kronologije HRT-a:

● U Hrvatskoj dvoje novooboljelih

Podaci županijskih stožera:

● Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije potvrdio je jedno novo oboljenje COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus. Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije je ukupno zabilježeno 89 oboljenja COVID -19 infekcijom - objavio je HRT.

Potvrđeno je šest novih slučaja izlječenja COVID-19 infekcije čime je ukupan broj izliječenih od bolesti uzrokovane koronavirusom na području županije porastao na 34 osobe.

●  Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 258 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba koja se nalazila u samoizolaciji i to iz Otoka. Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 418 osoba.

36 osoba je hospitalizirano. 39 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 7 osoba je na respiratoru i to 4 Splitsko-dalmatinske županije i 3  iz Šibensko-kninske županije. 2 osobe se nalaze u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

● U Gradu Zagrebu nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 239 uzoraka. Broj oporavljenih ostao je isti kao jučer, dakle  442.

● Petnaesti dan zaredom, na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata, testirano je 19 uzoraka i svi su bili negativni. Ukupno je do sada, s područja te županije, testirano 939 osoba.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

● Čak 32 su dana prošla kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zabilježn novi slučaj zaraze korona virusom.

Jučer je testirano 6 osoba i svi su negativni objavili su iz Županijskog stožera. U toj je županiji bilo tek 10 zaraženih osoba i svi su ozdravili.
  
●  Na području Osječko-baranjske županije nastavlja se pozitivan trend. Naime, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 165 uzoraka te 11 u Zavodu za javno zdravstvo Osječko baranjske županije i svi su bili negativni.

● U Istri ni danas nema novooboljelih. U posljednja 24 sata ispitano je 92 uzorka  i svi su negativni na koronavirus. Trenutno je na ispitivanju 9 uzoraka brisa zbog sumnje na Covid 19.

● Danas nema novozaraženih ni u Šibensko-kninskoj županiji. Brisevi od korisnika i osoblja Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik su svi negativni.

● U Zadarskoj županiji nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa, Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 48 uzoraka i svi su bili negativni.

● Na području Krapinsko-zagorske županije već 19 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 120, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 18.

U protekla 24 sata testirano je 80 uzoraka, od kojih je 78 negativno, dok se za još 2 čekaju rezultati nalaza. Dosad je testiran ukupno 2.491 uzorak. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 16 osoba.

● Devetnaesti dan za redom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji. Do danas je u toj županiji evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 115 osoba, a četiri su preminule.  

● U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19. Testirane su 94 osobe i svi pristigli nalazi bili su negativni, ali tijekom dana očekuju se rezultati još dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana.

Nakon 12 pozitivnih osoba povezanih sa povratkom grupe radnika iz Švedske (7 radnika i 5 obiteljskih kontakata), ovo je treći dan zaredom bez novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije  iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, još je 16 aktivnih oboljelih osoba.

● Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih. Na županijskom području ostala su još četiri pacijenta oboljela od ove bolesti.

Situacija u Domovima umirovljenika također je pod nadzorom. Svi uzeti obrisci
djelatnicima i korisnicima radi laboratorijske pretrage na SARS-CoV-2 virus su negativni.

● U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je 118 zaraženih, 90 izliječenih te 8 umrlih. 

Hospitalizirana su 3 pozitivna pacijenta, 2 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik te 1 pacijent u Jedinici intenzivnog liječenja. Ukupno je 17 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

● Novoobljelih danas nema ni u Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj  i Vukovarskoj-srijemskoj županiji.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.