Za Zagrepčane s krova double – deckera

Za Zagrepčane s krova double – deckera

Posljednji završni koncert za Zagrepčane s krova double – decker, autobusa u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba održat će se u subotu 23. 05. 2020. U proteklih gotovo mjesec dana autobus je posjetio brojne lokacije u gradu. Na završnom koncertu Tvrtko Stipić & Tango Appassionato izvodit će starozagrebačke šlagere.
U subotu, u 17:30 sati, ruta plavog raspjevanog autobusa seli se na jug grada i kretat će se linijom Dugave – Sloboština – Savica gdje će se na svakoj od spomenutih lokacija zadržati 10-ak minuta uz izvedbe starozagrebačkih uspješnica. Točna lokacija zaustavljanja će se određivati ovisno o stanju u prometu.

Inače, cijela akcija Turističke zajednice grada Zagreba odvijala se uz sudjelovanje brojnih Zagrepčana na balkonima i na ulici te više od 50.000 gledatelja živog prijenosa iz Hrvatske i cijeloga svijeta. I ove subote osiguran je prijenos za sve one koji se ne nalaze na ruti autobusa, kao i za one koji vole Zagreb u Hrvatskoj i izvan nje, a može se pratiti na Facebook stranici Turističke Zajednice grada Zagreba: www.facebook.com/visitzagreb.

Unatoč popuštanju epidemioloških mjera Zagrepčane se i ovoga puta moli da u ovom glazbenom događanju uživaju iz sigurnosti svojih domova, s prozora, balkona i terasa a prolaznici neka se pridržavaju mjera socijalne udaljenosti.

U subotu, 23. svibnja, u 18,00 sati, u Zoološkome vrtu grada Zagreba, na Labuđem otoku, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravit će prisutne na koncertu Zagrebačke filharmonije, upriličenom za posjetitelje Vrta i građane koji se šeću s druge strane Prvog maksimirskog jezera.
Osim subotnjeg koncerta, posjetitelji će i u nedjelju, 24. svibnja, u 19,15 sati moći uživati u glazbi orkestra kojim će ravnati maestro Krešimir Batinić. Na prvome će se izvoditi popularni klasici, a na drugome koncertu popularne note posvećene Zagrebu.
Ciklus koncerata što će se održavati i tijekom lipnja je rezultat suradnje Zagrebačke filharmonije i Zoološkog vrta grada Zagreba koji se tako pridružuju obilježavanju Dana grada Zagreba. Posebno atraktivan program građane očekuje u subotu, 13. lipnja na obilježavanju 95. rođendana Zoološkog vrta grada Zagreba.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.