Eksplozivni razvoj digitalizacije mnogobrojnih industrija

Eksplozivni razvoj digitalizacije mnogobrojnih industrija

Digitalizacija mnogih industrija je u proteklih nekoliko mjeseci ušla u fazu eksplozivnog razvoja, potaknute su brojne inovacije i povećana učinkovitost, a primjena novih ICT tehnologija poput 5G, AI i računarstva u cloudu značajno je ubrzala digitalnu transformaciju u vertikalnim industrijama i u mnogim javnim sustavima.

Huawei Enterprise Business Group svojim tehnologijama podržao je značajan dio ovog napretka te postavio cilj izgradnje digitalnog svijeta temeljenog na "novoj povezanosti, novom računarstvu, novim platformama i novim ekosustavima".

Uz podršku globalnih kupaca i partnera, Huawei Enterprise BG ostvario je prošle godine prihod od prodaje u iznosu od 89,7 milijardi CNY, od čega je 86 posto dolazilo iz doprinosa partnera. Huawei opslužuje više od 50.000 poslovnih kupaca širom svijeta, a Huawei i njegove partnere na projektima digitalne transformacije odabralo je 228 tvrtki Fortune Global 500 i 58 Fortune Global 100.

Prošla je godina za Huawei bila posebno teška. Međutim, uspješno smo se borili s izazovima ostajući usredotočeni na rješavanje problema naših korisnika i stvaranje vrijednosti“, rekao je PengZhongyang, direktor uprave i predsjednik Enterprise Business Group, Huawei. „S više od 30 godina iskustva u industriji i stečenih sposobnosti, posve jasno razumijemo industriju i potrebe korisnika. Huawei nudi kompetitivne ICT proizvode i rješenja koja obuhvaćaju više domena proizvoda. Zbog toga su mnogi korisnici odabrali upravo Huawei za svog partnera u digitalizaciji. Uspjeh Huaweija rezultat je velikog ulaganja u istraživanje i razvoj, te stalnih inovacija. U digitalnom dobu, zajedno s našim timom za istraživanje i razvoj, koji broji 90.000 ljudi, zaronit ćemo na tržište digitalne transformacije i razviti rješenja specifična za scenarije za vladine i poslovne korisnike. Surađivat ćemo sa svim partnerima na izgradnji snažnog ekosustava. Huawei se zalaže za to da postane preferirani partner u digitalnoj transformaciji kupaca i tako zajedno napravimo jezgru za veliku digitalnu eru", rekao je Zhongyang.

Digitalizacija u sektoru prometa

 Huawei već 20 godina promiče digitalizaciju u sektoru prometa. Duboko integrirajući 5G, AI i ICT u industriju, Huawei je pomogao kupcima prijevoza da poboljšaju sigurnost, učinkovitost i iskustvo u svim područjima. XiangXi, potpredsjednik Huaweijeve globalne transportne jedinice, podijelio je Huaweijevo iskustvo u prometnom sektoru. „Budući da će se prometna industrija ubuduće integrirati, Huawei će nastaviti surađivati s partnerima iz ekosustava u izgradnji jedinstvenog sveobuhvatnog prometnog sustava fokusiranjem na 'Jedan ID za putovanje, jedan nalog za logistiku i jedan mozak za rad i nadzor.“

Financijska industrija – inkluzivne financije i inovacije

Industrija financijskih usluga nastoji biti "potpuno digitalna, potpuno inteligentna i potpuno otvorena". Vincent Chen, CTO od Huaweijeve globalne financijske usluge BU, rekao je da će Huawei i dalje koristiti svoju inovativnu tehnologiju i vodeće prakse u ICT infrastrukturi kako bi pomogao financijskim institucijama da izvršavaju poslovne strategije poput inkluzivnih financija, kao i poslovnih inovacija i otvoreno bankarstvo s ciljem pružanja stabilnih, sigurnih i okretnih financijskih usluga.

Energetika – stabilnost i učinkovitost

Energetska industrija suočena je s izazovima poput energetske transformacije, potreba s niskim udjelom ugljika, energetske sigurnosti i prijateljske interakcije u potrošnji energije. XiaWenbo, glavni direktor za digitalnu transformaciju Huawei EBG Global Energy Industry, vjeruje da će ovi izazovi ubrzati transformaciju i nadogradnju elektroenergetske industrije. "Huawei će surađivati s kupcima u elektroenergetskoj industriji na promicanju primjene računalstva u cloudu, big data-e, 5G i AI tehnologija u industriji, osiguravajući na taj način siguran i stabilan rad elektroenergetske mreže, podržavajući novi pristup energiji velikih razmjera, i poboljšati operativnu učinkovitost. Osim toga, to će pomoći razvoju novih usluga i ubrzanju digitalne transformacije industrije", rekao je Xia.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.