Koronavirus - U RH dva nova slučaja u posljednja 24 sata, a od danas ponovno moguće održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja

Božinović

U posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2.254 pozitivne osobe na virus Covid-19. Novooboljele osobe dolaze iz Grada Zagreba. Dosad se oporavilo 2.140 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 7 osoba na liječenju, objavljeno je na stranicama HZJZ. Trenutno je potvrđeno ukupno 2.254 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja.2.140 osoba se oporavilo. Nema pacijenata na respiratoru.  Preminulo je stotinu i sedam osoba.Dosad je testirano ukupno 70.254 osoba, a u posljednja 24 sata njih 144.

Također 15. lipnja Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je tri odluke:Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske; Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19; Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.
Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku kojom se od 15. lipnja, s obzirom na dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.Zbog daljnjeg razvoja povoljne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nastavio je s ublažavanjem mjera te je donio tri Odluke:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.