U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK

U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK

HZJZ je uvažio konkretne prijedloge Zajednice obiteljskog turizma HGK u sklopu jedinstvenih preporuka za postupanje s gostima kojima je određena samoizolacija za vrijeme boravka privatnom smještaju.

„Prihvaćeni su naši zahtjevi da se gostima u samoizolaciji koji su došli automobilima dopusti povratak u matičnu zemlju s jasnim uputama o ponašanju na putu te da regionalna i lokalna tijela fizički zakupe određen broj jedinica za prihvat gostiju kojima je određena samoizolacija“, istaknula je predsjednica Zajednice Martina Nimac Kalcina, dodavši kako će donesene mjere uvelike olakšati rad privatnim iznajmljivačima u ovoj teškoj situaciji.

Osim smještaja za samoizolaciju, preporuke predviđaju organizaciju "turističkih ordinacija"i nadležnog liječnika koji bi se brinuo za oboljeloga i njegove kontakte u točno određenim smještajnim objektima. Za te turističke zdravstvene kapacitete pobrinut će se lokalne samouprave i Stožeri civilne zaštite. Više o preporukama HZJZ-a dostupno je u nastavku, https://www.hzjz.hr/wp content/uploads/2020/03/Postupak_kod_pojave_bolesti_kod_gosta_19_06.pdf

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.