Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, optuženoj za ubojstvo sestre Jasmine u ljeto 2000.

Obrana Smiljane Srnec: Nisam kriva     

Pročitano je psihološko vještačenje Klinike Vrapče u kojem je apostrofirano da Srnec tijekom eventualnog počinjena ubojstva nije bila psihički bolesna.

Svoj iskaz dao je svjedok Tomislav Pintarić. On tvrdi da se Dražen Palfi i Smiljana nisu poznavali na Uskrs 2001.

Okrivljena Srnec nije imala pitanja za svjedoka.

Pozvana je i svjedokinja Danijela Herceg - diplomirana novinarka iz Varaždina.

Rekla je da su Jasmina Dominić i ona išle skupa u srednju školu, da je Jasmina bila mirna djevojka, da je upisala politologiju, te da se nisu intenzivno družile.

Na pitanje suca da li što zna o njenom privatnom životu rekla je da nema nikakvih saznanja.

Rekla je i da je Jasminu zadnji put vidjela na posljednjoj godini srednje škole 1996. godine, te da pretpostavlja da su se srele i na Fakultetu, ali određene situacije i vremenskog razdoblja se ne sjeća. Dodala je i da se ne sjeća Jasmine na petogodišnjoj obljetnici mature, kao ni na maturalnoj večeri.

Posljednja je ispitana svjedokinja Melita Sečan iz Male Subotice, profesorica povijesti, hrvatskog jezika i književnosti, koja je s Jasminom išla u srednju školu.

- Zajedno smo putovale, bile smo prijateljice u školi. Znam da je živjela u Pavlovcu, da su joj roditelji radili u inozemstvu, ali detalje ne znam, rekla je Sečan.

- Nakon 1996. kad smo maturirale vidjele smo se tek na putovanjima u vlaku, ali nismo imale snažniji odnos, istaknula je. 

Dodala je da 2001. Jasmina nije došla na proslavu petogodišnju obljetnicu mature, a da je 1996. bila na maturalnoj večeri. Odvjetnik joj je predočio fotografiju razreda, ali je svjedokinja nije mogla prepoznati.

Odvjetnik Golubić rekao je da prema službenim bilješkama Jasmina nije bila maturalnoj večeri.

Suđenje se nastavlja sutra u 12 sati.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/627458/nastavljeno-suenje-smiljani-srnec-zbog-ubojstva-sestre

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.