Ministar Vili Beroš za posjeta Metkoviću izjavio da je klinička slika kod novooboljelih od koronavrusa nešto lakša

beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš jučer je u Metkoviću nazočio potpisivanju ugovora vrijednog 16,2 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda i prvu Dnevnu bolnicu u Dolini Neretve. a u osvrtu na novi porast oboljelih rekao je da ima dojam da je klinička slika oboljelih nešto blaža, ali da se i dalje svi moramo pridržavati epidemioloških mjera i biti oprezni.

Izgradnja Dnevne bolnice u Metkoviću uključuje i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku a ukupna vrijednost investicije je 50 milijuna kuna. Nakon Dnevne bolnice, u Metkoviću će se omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. Rok za završetak radova na Dnevnoj bolnici u Metkoviću je 15 mjeseci. 

Ministar Beroš osvrnuvši se na porast broja novozaraženih koronavirusom rekao da je oboljelih više alii da nema teših slučajeva.
„Imamo dva veća žarišta, 54 pozitivne osobe u Đakovu, gdje je virus importiran s Kosova, te u Psihijatrijskoj bolnici 'Sveti Ivan' još 21 novooboljeli. Srećom, zasad nitko nije razvio težu kliničku sliku i to je optimistično. Nastojimo biti korak ispred virusa koji je među nama i opuštanja nema. Moramo biti krajnje oprezni“, poručio je Beroš u Metkoviću. 
Dodao je kako se politički skupovi trebaju održavati po svim propisanim mjerama, uz održavanje razmaka te nošenje maski i higijenu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.