U Hrvatskoj potvrđeno 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj potvrđeno 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj je potvrđeno 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno broj aktivnih slučajeva 1204, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.Među njima je 139 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru osam pacijenata. Nema umrlih osoba.
Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4253 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 120 umrlo, a 2929 se oporavilo.U samoizolaciji je trenutno 4507 osoba.Do danas je ukupno testirano 102.189 osoba, od toga 1338 u posljednja 24 sata, navodi Stožer.Izvještaje županijskih stožera detaljno pratite na stranici hrt.hr/koronavirus.

Evo kronologije HRT-a:

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je na jučerašnjoj konferenciji nacionalnog stožera da će za sve koji se žele testirati na koronavirus bez uputnice - testovi pojeftiniti za gotovo dvije trećine. U HZZO-u su na testiranja do sada potrošili 266 milijuna kuna. Opširnije o testiranju bez uputnice pročitajte ovdje.
Analizom proizlazi da je cijena testiranja za dvije ciljane sekvence genoma 501,49 kuna, dok bi za potrebe testiranja za tri ciljne sekvence iznosila 698,21 kunu, rekao je Beroš.Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je da se posjeti domovima za starije i nemoćne dopuštaju u dvorišnim prostorima, uz nošenje maski i održavanje fizičke distance od jednog i pol metra. Posjeti u vanjskim prostorima trebaju biti ograničenog trajanja, organizirani prema unaprijed utvrđenom rasporedu, a korisnici pri izlasku moraju nositi masku.

Svjetska zdravstvena organizacija izvijestila je da je u svijetu jučer zabilježeno rekordno dnevno povećanje broja zaraženih koronavirusom - više od 237.700 slučajeva. Najveći porast je u Sjedinjenim Državama, Brazilu, Indiji i Južnoafričkoj Republici. U SAD-u, drugi dan zaredom, broj zaraženih povećao se za najmanje 70 tisuća, a smrtnih slučajeva bilo je više od 900. Dnevni broj zaraženih raste u većini saveznih država a rekordni broj pacijenata prijavio je Texas gdje je hospitalizirano 10 tisuća ljudi. Slično je i u Kaliforniji.

Najnovije iz svijeta:

● Indonezija po broju zaraženih koronavirusom prešla Kinu

● BiH: U subotu 244 nova slučaja zaraze koronvirusom

● U posljednja četiri dana broj zaraženih koronavirusom u svijetu narastao je za milijun

● U Sloveniji 24 nova slučaja zaraze, 5 više nego prethodnih dana

● U manje od četiri dana milijun novih slučajeva koronavirusa

● Rohani: vjerojatno 25 milijuna Iranaca zaraženo koronavirusom

● Trump traži da se ne uvodi obveza nošenja maski

● WHO: rekordni dan s 274.000 novozaraženih koronavirusom

●  Odgođeno zasjedanje parlamenta u Australiji

● U Njemačkoj 529 novih slučajeva koronavirusa, u Meksiku 7.257

● U SAD-u drugi dan za redom više od 70 tisuća novozaraženih

● U Brazilu i Argentini daljnji rast broja novozaraženih koronavirusom

https://vijesti.hrt.hr/635766/covid-19-u-hrvatskoj-najnovije-informacije-3

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.