Canadair sudjelovao u gašenju požara na području Velike Glave u zaleđu Skradina

Canadair sudjelovao u gašenju požara na području Velike Glave u zaleđu Skradina

Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovao je u ponedjeljak, 14. rujna 2020. u akciji gašenja požara na lokaciji Velika Glava kod Skradina u Šibensko-kninskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 13. rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 46 požara (20 u Šibensko-kninskoj, 19 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj,  dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile više od 260 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7600 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedeno je i 29 protupožarnih izviđanja s protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio angažiran 13 puta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.