„Startaj Hrvatska“ predstavila pročišćeni maslac Ghee

„Startaj Hrvatska“ predstavila pročišćeni maslac Ghee

Profesionalna dizajnerica Berna Storjak u šestoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska“, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, predstavila je pročišćeni maslac Ghee. Dobiven višesatnim kuhanjem u kojem se odvajaju voda, mliječne bjelančevine i mliječni šećer, Ghee je pogodan za ljude alergične na mlijeko i mliječne proizvode, a u njemu nema ni tragova glutena.

Ghee je i ukusna zamjena za ostale vrste ulja i masti pri kuhanju. Zbog svog specifičnog, ali neutralnog okusa, izvrstan je kao namaz na kruh ili krekere te kao dodatak raznim jelima. Mogu ga koristiti sve generacije, jer je prirodno bogat vitaminom D koji u organizmu potpomaže važne procese. Koristi se čak i kao dodatak zdravoj prehrani s obzirom na to da doprinosi održavanju normalne funkcije mišića. 

Na ideju o proizvodnji pročišćenog maslaca Ghee, Berna je došla inspirirana onime što je naučila u djetinjstvu, dok je praznike provodila kod bake i djeda. I danas ga izrađuje ručno, s mnogo ljubavi i strpljenja. Sate provodi miješajući maslac kako bi svaki put iznova postigla kvalitetu kojoj teži, a zlatna boja maslaca dokazuje da je u tome i uspjela.

Prije nekoliko godina u potpunosti se posvetila razvoju svoga proizvoda. Uz podršku obitelji i sina Donata, u prijavi na jedinstveni projekt „Startaj Hrvatska” Berna je vidjela priliku za ostvarenje svojih snova, pri čemu je imala i stručni tim SPAR-a Hrvatska na raspolaganju za svu potrebnu pomoć.

Zahvaljujući tome, Ghee možete kupiti u svim INTERSPAR i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Bernu Storjak ste mogli upoznati u šestoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska”, a subotom popodne na programu Nove TV možete pratiti inspirativne poduzetničke i životne priče ostalih sedmero kandidata.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.